Katar Havayolları işten çıkarmalara başlayacak

Katar Havayolları (Qatar Airways), koronavirüs pandemisi nedeniyle seyahatlerin kesintiye uğraması sonucunda önemli sayıda çalışanın işine son vermeyi planlıyor. Havayolu kabin ekiplerine işten çıkarılmaya karşı hazırlıklı olmaları söylendi.

Küresel taşıyıcı firmalarından biri olan Katar devletine ait havayolu, Mart ayında nakit rezervlerinde erime olduğunu ve bu nedenle hükümetten yardımı isteyeceklerini açıkladı.

Katar Havayolları İcra Kurulu Başkanı Akbar Al-Baker kabin ekiplerine yaptığı duyuruda, ‘’Birçok sınırın kapalı olduğu, gittiğimiz destinasyonların kapatıldığı ve sonuçta uçakların hareketsiz kaldığı şu dönemde bir pozitif değişim için öngörülebilir olmayan yeni bir gerçekle karşı karşıyayız. Gerçek şu ki, sadece mevcut sayıları koruyamıyoruz ve kabin ekipleri de dahil olmak üzere önemli sayıda kesintiye gitmemiz gerekiyor’’ açıklamasını yaptı.

Katar Havayolları sözcüsü de, KOVID-19’un etkisi nedeniyle bir takım değişikliklerin yapılacağını doğruladı.

PANDEMİ NEDENİYLE İŞTEN ÇIKARILACAKLAR

Sözcü, yaptığı açıklamada ‘’Mevcut durumun endüstrimizde meydana getirdiği benzersiz etki tüm havayolları için de önemli zorluklara neden oldu. Bu nedenle işimizin geleceğini korumak için kararlı bir şekilde hareket etmeliyiz’’ diye konuştu.

Katar Havayolları’nda işten çıkarılacak olan çalışanlara sözleşme aidatları ve fazla mesailerinin ödeneceği bildirildi. Ayrıca, memleketlerine hemen geri dönemeyen yabancı çalışanlara ise geri dönüş mümkün olana kadar barınma ve geçim yardımı sağlanacağı söylendi.

Havayolu ayrıca, geçen ay bazı personelin ücretlerinin en az üç ay yarıya ineceğini, ancak daha sonra geri ödeneceğini söyledi.

Varlıkları arasında havayolunu da sayan Qatar Airways Group, Mart 2019’da bildirilen son mali yılının sonunda 46 bin 684 çalışana sahipti.

Havayolunun rakipleri Emirates ve Etihad Havayolları krizi atlatmak için geçici olarak ücretleri düşürürken, erken saatlerde yayınlanan bir açıklamaya göre Air Arabia da 57 çalışanı işten çıkardığını duyurdu.

Arab News