Abu Dabi’nin kükreyen çocukları (VİDEO)

Bir otelin dışında 10 arabayı sıraya koyduğunuzda bu pek fazla dikkat çekmez. Ancak bu arabaların her biri Lamborghini Huracan Evo ise ortaya çıkacak tepki hayal bile edilemez.

https://youtu.be/6J0PW4n8kB8

İnsanlar Abu Dabi’deki Yas Marina Circuit’teki W Hotel’in dışında yanyana gelen Lamborghini’leri gördüklerinde ne düşüneceklerini bilemediler dersek yalan olmaz.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Lamborghini  tanıtım ekibi, Huracan’ın yeteneklerini hem yol hem de pist aracı olarak sergilemek için böyle bir etkinlik düzenledi. Etkinlik iki ayaktan oluşuyordu. İlk olarak bu muhteşem arabalarla Abu Dabi sokaklarında bir gezintiye çıkmak ve ikinci seride ne kadar hız yapabileceğini görmek için başkentteki Formula 1 pistinde tam gaz tur yapmak.

Şehirde yapılan ilk gezinti, aslında bu tür bir arabayı kentsel bir ortamda kullanabileceğinizi gösterdi. Ancak bazı sorunlar kendini gösterdi. Huracan modelinin burnu yere yakındır ve kabinin içindeki uygun bir kontrolle birkaç milimetre yukarı itebilmenize rağmen, tümseklerin üzerinden geçmeniz gerektiğinde sorun olabilir. Açıkçası kimse neredeyse 1 milyon dirhemlik (272 bin dolar) bir arabaya ilk zarar veren kişi olmak istemez.

Aynı zamanda oldukça düşük bir seviyede olan Huracan modeli bazı sorunlara neden olabilir. Trafik ışıklarına geldiğinizde kafanızın ön cama yapıştırarak ışığı takip etmek için endişe verici bir açıyla bakmanızı gerektirir.

Bu noktalar bir yana, Huracan düşük hızda iyi performans gösteriyor ve bazı çağdaşlarının aksine, hızlanmaya kalktığınızda sizi en yakın duvara fırlatmakla tehdit etmiyor.

Lamborghini’nin yeni modelleri başkent Abu Dabi’de tüm hayran bakışları üzerine topladı.

BİRAZ DA TEKNİK ÖZELLİKLERDEN BAHSEDELİM

Otomobilin atmosferik 5.2 litrelik V10 motoru artık 630 beygir güç ve 600 Nm tork üretiyor. Ağırlığı bin 422 kilograma düşen Huracan Evo, 0-100 km/h hızlanmasını 0.3 saniye daha kısa sürede; yani yalnızca 2.9 saniyede tamamlıyor. Otomobilin maksimum hızı ise 325 km/s’nin üzerinde.

Yeni Huracan bir dizi teknik özelliği de beraberinde getiriyor. Dört tekerleğe tork iletme özelliğine sahip aracın arka tekerlekleri de eklenen yeni sistem sayesinde kontrol edilebiliyor. Aktif süspansiyonu elden geçirilen otomobilin dört tekerlekten çekiş sisteminde de güncelleme yapıldı. Yeni güncellemeyle birlikte, istendiği takdirde üretilen tüm güç aracın tek bir tekerine yönlendirilebilecek.

Gelelim tasarıma; görüntülerde otomobilin arka bölümündeki Performante benzeri çift egzoz çıkışı ve agresif arka tampon dikkat çekiyor. Ön bölümü de keskin bir tampona sahip aracın büyük bir splitter’a ev sahipliği yaptığı görülüyor. Yeniden şekillendirilen hava girişlerini ve yeni 20 inçlik jantları da fark etmek mümkün.

Fakat en büyük değişim otomobilin kabininde yaşanıyor. İçeride artık 8.4 inçlik çok daha büyük bir ekran yer alıyor. Birden fazla parmakla kontrol edilebilen ekran aracılığı ile otomobilin koltuk ve klima ayarları yapılabiliyor. Ses ile komut özelliği barındıran sistem, Apple CarPlay desteği de sunuyor.

Yeni Lamborghini Huracan’ın teslimatlarının baharda başlaması planlanıyor. Otomobilin fiyatı ise 261,274 dolar olarak belirtiliyor. Elbette opsiyonlarla bu fiyatın çok daha üzerine çıkmak mümkün.

The National