Çocuğunuzu ekranlardan uzaklaştırmak için 5 ipucu

Ekranlar genellikle en iyi bebek bakıcısı olarak kullanılır. Bazen bir oyun oynamak için biraz zaman harcamak, çocuklarınızı eğlendirmek için harika bir yol olabilir ve aynı zamanda zengin bir öğrenme ortamı da olabilir.  Ancak ekranlar özellikle çocuk gelişiminde, ekran bağımlılığına bile yol açabilir! Ekranlar bir çocuğun ihtiyaç duyduğu temel sosyal ve oyun süresinin yerini alırsa, bir sorun olabilir.

1.İnşaat tuğlaları ile oynamak

 

İnşaat tuğlaları şimdiye kadar yapılmış en iyi oyuncaklardan biridir. Erkekler ve kızlar bir şeyler yaratmayı ve yapmayı severler. Bunu yaparken, planlamak ve inşa etmek için bilişsel güçler kullanırlar veya hayal güçlerinde eğlenirler, bir uçakla gökyüzünde süzülürler veya okyanusun derinliklerine dalarlar.

2.Boyama ve çizim

Kağıt ve rengarenk boyalarla yapılan resim ve çizimler tüm çocukların hoşlandığı aktivitelerdendir. Bırakın çocuklar istediklerini yapsın, çizsin ve boyasın. Çocuğunuzu bunları yaparken cesaretlendirin. Ortaya çıkan şey belki size profesyonel gözükmeyebilir ama çocuğunuz için bir sanat eseri olduğundan emin olun.

3.Yemek yapmak

 

Hem erkekler hem de kızlar yemek yapmayı severler. Bırakın çocuğunuz size  kek yaparken, yemek hazırlarken yardım etsin. Yemek zamanı geldiğinde, çocuğunuza size ettikleri yardımı hatırlatarak ne kadar müteşekkir olduğunuzu hissettirin ve yemeklerin ne kadar leziz olduğunu söyleyin.

4.Evin çevresindeki işler

 

Yetişkinler için hiçbir şey temizlik yapmaktan daha sıkıcı olamaz ama temizlik işleri çocuklar için bu heyecan verici, eğlenceli bir oyun olabilir. Bu tür işler bir sorumluluk duygusu geliştirmeye yardımcı olur ve onları bir ekibin parçası gibi hissettirir. Süpürge kullanmayı sevmeyebilirsiniz, ancak bir yürümeye başlayan çocuk vakum hortumunu evinizinde çekerek veya iterek çok eğlenir. Çocuklar bunu yaparken ya bir tren kullandıklarını ya da vakumu dev bir canavar olarak düşündüklerini söylüyor!

5.Yürüyüşe çıkmak

 

Yürüyüş yapmak size sıradan veya sıkıcı geliyorsa çocuğunuzla veya çocuklarınızla  parka gitmek bir macera olur. Dolaşın, kuşlara ve mavi gökyüzüne bakın. Çocuğunuzun etraftaki insanları görmelerine izin verin. Beraber dışarı çıkın ve çocuklarınızın yaşadıkları harika dünyayı deneyimlemelerine izin verin!

Arab News