Kuveyt Güvenlik Kuvvetleri

Kuveyt binlerce Mısırlının nakline devam ediyor

Kuveyt hükümeti ülkenin büyük bir bölümünde tam sokağa çıkma yasağı uygulamayı planlıyor. Hükümet yapılacak oturumda tam sokağa çıkma yasağı kararı uygulanmadan önce güvenlik önlemlerini artırıyor.

Çoğunluğunun Kuveyt’te ikamet eden yabancı işçilerden oluştuğu 526 vakanın kaydedilmesi ile ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısına ulaşması sonucu hükümet, koronavirüs salgınını yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah perşembe günü tahliye planının son aşaması kapsamında yurt dışından dönecek vatandaşların karşılanması için Kuveyt Uluslararası Havalimanında alınan önlemleri gözden geçirdi. El-Sabah yaptığı açıklamada “Kuveyt vatandaşlarının tahliyesi için yapılan ve çeşitli devlet kurumları, ekipler ve komitelerin katıldığı planda beş kıtadan vatandaşların geri dönüşünü kolaylaştırmak için çalışıldı” ifadelerini kullandı. Başbakan “planın dünya genelinde 58 noktadan gelen 185 uçuştan oluştuğunu” belirtti.

Kuveyt, ikamet iznini ihlal eden binlerce Mısırlı işçinin Kahire Havalimanı’na düzenlenen 32 uçuş ile nakledilmesine ikinci günde de devam etti.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı son 24 saatte ülkede 278 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 6 bin 567’ye yükseldiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca iki vakanın hayatını kaybetmesiyle toplam ölen sayısının 44’e yükseldiğini açıkladı.

Kuveyt Sağlık Bakanı Dr. Basil Al-Sabah 162 koronavirüs vakasının sağlığına kavuştuğunu böylece ülkede iyileşenlerin sayısının 2 bin 381’e ulaştığını duyurdu.

Şarkul Avsat