Medine’nin 6 mahallesinde karantina kaldırıldı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine’deki eş-Şureybat, Beni Zafer, Kurban, el-Cuma, el-İskan’ın bir kısmı ve Beni Hidra mahallerinde uygulanan karantinanın bugünden itibaren kaldırılğını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre İçişleri Bakanlığı’ndan resmi bir kaynak konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Sağlık otoritelerinin önerileri ışığında 27 Mart tarihinde (1 Şaban 1441) duyurulmuş olan Medine şehrinin eş-Şureybat, Beni Zafer, Kurban, el-Cuma, el-İskan’ın bir kısmı ve Beni Hidra mahallerinde uygulanan ihtiyati tedbirlerin bugünden itibaren kaldırılmasına karar verildi. Söz konusu mahallelerde yaşayanların sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında ihtiyaçlarını karşılamak için dolaşmalarına izin verilecek.”

Söz konusu mahallelerde koruyucu sağlık önlemlerinin devam edeceğini bildiren kaynak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanlığı daha önce, söz konusu önlemlerin Suudi Arabistan’ın virüsün yayılmasını önleyerek halk sağlığını koruma çabaları çerçevesinde alındığını açıkladı. Bakanlık, herkesi bireysel sorumluluk duygusuyla kamu yararına olan izolasyon önlemlerine uymaya çağırıyor.”

Şarkul Avsat