Suudi Arabistanlı tasarımcı Daneh Buahmad

Suudi Arabistan markası Daneh: İftara da plaja da uygun

Suudi Arabistanlı tasarımcı Daneh Buahmad’ın kendi adını verdiği markası, zarafet kokan tasarımlarla tanınıyor.

Kadın giyim tasarımcısı, dokuz yıl önce kendi markasını açmasına rağmen 2016 yılında Ramazan’a özel kapsül koleksiyonları tasarlamaya başladı.

Daneh’in Ramazan koleksiyonunu bu kadar özel kılan şey dünyevi çekiciliği. Sadece yılın belirli bir döneminde değil, aynı zamanda farklı zamanlarda kadınlar tarafından istenilen yerde de giyilebilecek uygunlukta tasarımlar.

Bu sene bahar ayına denk gelen Ramazan için hazırlanan kapsül koleksiyonda açık renkler hâkim.

Daneh, “Ramazan ayı benim için sakinlik, düşünme zamanı ve benim için önemli olan şeye odaklanma fırsatı sunuyor. Ramazan tasarımları cesur ve daha yenilikçi tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Mesela, bundan seneler önce omuzdan düşen kaftan giyen çok sayıda kadın bulamazdınız. Tarzın değiştiğini ancak kutsal Ramazan ayının ruhunun korunduğunu görmek harika. İnsanın kendisini olduğu gibi hissetmesi önemli” diyor.

Buahmad, Ramazan ayında geniş kaftanlar gibi rahat ve havadar kıyafetler giymeyi seviyor.

Tasarımcı, birçok kadının sahur ve iftar buluşmaları için hazırlanmayı sevdiğini ancak Ramazan ayı bittikten sonra giyebilecekleri kıyafetleri almalarının önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Markamın temel, Ramazan bittikten sonra da istediğiniz zaman giyebileceğiniz kıyafetler tasarlamak markamın en önemli hedefi.”

Daneh kapsül koleksiyonu hem iftarda hem de tatildeyken plajda giyebileceğiniz şekilde tasarlandı.

Buahmad, Ramazan ayına özel kıyafetler seçerken uluslararası marka yerine bölgesel bir marka seçmenin daha iyi olduğunu düşünüyor.

Suudi Arabistanlı tasarımcı, “Yerel tasarımcılar bu sezon kıyafetlerini hissederek tasarlıyorlar ve bu bazı markalar için parlama şansı ortaya çıkarıyor. Ramazan döneminde büyük markalardan ürünler satın almak yerine yerel markalardan satın alınması gerektiğine inanıyorum” diyor.

Daneh Ramazan kapsül koleksiyonunu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn’deki seçkin perakendecilerden ve online olarak satın alabilirsiniz.

Arab News