Tunus: Eylem hazırlığındaki DEAŞ hücresi çökertildi

Tunus Terörle Mücadele Yargı Kutbu Sözcüsü Sufyan es-Suleyti, Mayıs ayı başında terör davalarını araştıran hakimlerin, Tunus’ta belirli operasyonları yürütmek isteyen idari kadrolar ve üniversite öğrencileri dahil, ülkedeki bazı DEAŞ unsurlarını tespit ettiğini söyledi. Sözcü ayrıca takip edilen bir DEAŞ hücresinin de çökertildiğini vurguladı.

Suleyti açıklamasında, Tunus’un doğusundaki Safakes kentinde faaliyet gösteren bir hücre de dahil olmak üzere tehlikeli terörist grupların internet üzerinden izinin sürüldüğünü belirterek, bu kişilerin bazı devlet kurumlarını hedeflemek için patlayıcı üretmeyi planladıklarını kaydetti. Terör hücresinin çökertilmesinin ayrıntıları ile ilgili olarak kaynaklar, hücrenin mevcut sistemle savaşmak ve onu devirmek için devlet kurumlarına müdahale etmeyi, kaos yaratmak için ise yeni tip koronavirüs salgını ile mücadeleye yönelik istisnai durumdan yararlanmak istediğinin ortaya çıktığını aktardı.

Bu bağlamda sözcü açıklamasında, terörle mücadele konusunda uzmanlaşmış Tunus güvenlik birimlerinin hücrenin çökertildiğini onayladığını söyleyerek, bu grubun Tunus ve Mağrib bölgelerindeki DEAŞ terör örgütünün bir kolunu temsil ettiğini vurguladı. Medyada yer alan haberlerde, Tunus İçişleri Bakanlığı’nın, Ulusal Muhafız ve Terörle Mücadele Birimi’nin aldığı istihbarat bilgilerine dayanarak,  Tunus başkentinin batısındaki bir mahallede DEAŞ hücresini çökertmeyi başardığını teyit etti.

Tunus, uyuyan terör hücrelerinin faaliyetleri hakkında özellikle Libya ve Cezayir başta olmak üzere Mağrip ülkelerine önemli bilgiler veriyor. Kaynaklar, istihbarat, bilgi toplama, işe alım, soruşturma, casusluk ve gözetim konularında kodlama ve numaralandırma gibi yöntemlerle uzaktan ve sanal siteler aracılığıyla terör hücrelerini yakından takip ediyor.

Şarkul Avsat