Suudi Arabistan’dan Yemen’e can suyu

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), savaşın bütün acımasızlığıyla devam ettiği Yemen’in çeşitli bölgelerinde su ve çevre sterilize projelerine devam ediyor.

30 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında Hudeyde’nin el Khokha bölgesinde 301 ton litre içme suyu pompalandı.

KSRelief aynı zamanda el Khokha bölgesinde atık çıkarma kampanyası kapsamında atık depolama alanlarına aktardı ve yerinden edilen Yemenlerin bulunduğu bölge ve kamplarda hastalıklar ile mücadele edebilmek için bir dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

KİRLİ SU NEDENİYLE YAYILAN HASTALIKLAR

90 bin litreden fazla içme suyundan 5 bin kişinin yararlanabileceği Hacca şehrinde farklı tank pompalandı.

Suya ulaşmak genelde birkaç günlük arama gerektiriyor ve Yemenli aileler kirli su kullanmak zorunda kalıyor ve bu da hastalıkların yayılmasına neden olabiliyor.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı, KSRelief klinikleri, Yemen el Khokha bölgesinde Taiba Kalkınma Vakfı ile ortaklaşa tıbbi tedavi ve sağlık hizmetleri sunduğuna yer verdi.

20 Nisan ve 6 Mayıs tarihleri arasında, entegre bakım kliniklerinde 2 bin 556 hasta, aşılama kliniklerine ise 9 ve diğer bölümler 256 hasta kabul edildi.

HASTALARA TIBBİ YARDIM

KSRelief, Yemen’in Ed-dali ilindeki diyaliz merkezinin ikinci aşamasına başlamak için Selah Kalkınma Vakfı ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, KSRelief’in Operasyon Ve Programlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmed bin Ali Al-Baiz tarafından merkezin Riyad’daki tesislerinde imzalandı. Diyaliz merkezi, böbrek yetmezliği olan hastalara yerel bir hizmet sunacak. Ayrıca hastalar için bir danışmanlık kliniğine de ev sahipliği.

Anlaşmaya göre, KSRelief’in 6 bin diyaliz süreci için yeterli materyal sağlayacağını ve merkezin faaliyetlerine devam edebilmesini sağlayabilmesi için gerekli ekipman ve personel desteği ve hastalara yemek sunacak.

Arab News