Suudi Arabistan’ın Baiş valiliğinde 24 saatlik sokağa çıkma yasağı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Cizan bölgesinde yer alan Baiş valiliğinde bugünden itibaren 24 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve valiliğe giriş-çıkışların kapatılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan resmi bir kaynak, Suudi Arabistan’ın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çabaları ve sağlık otoritelerinin ihtiyati tedbirlerin artırılmasına yönelik tavsiyeleri doğrultusunda vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancıların sağlık ve güvenliğini korumak için şu kararların alındığını bildirdi;

1-Cizan bölgesinde yer alan Baiş valiliğinde bugünden itibaren 24 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Valiliğe giriş-çıkışlar da kapatılacak. 45942 sayılı Kraliyet Kararnamesi’nde ifade edildiği gibi kamu ve özel sektörde hayati öneme sahip alanlarda çalışanlar giriş-çıkış yasağından muaf tutulacak.

2-Sakinlerin, sağlık ve gıda malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için sadece mahalleleri içerisinde alışveriş yapmak üzere saat 09.00 ile 17.00 arasında evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

Bu dönemde, teması en aza indirmek için yerleşim mahallelerinde araç ile yolculuk şoföre ilaveten bir kişi ile sınırlandırılacak.

3- Sağlık tesisleri, eczaneler, gıda mağazaları, benzin istasyonları, bankacılık hizmetleri, sıhhi tesisat, su, elektrik ve klima teknisyenleri hariç herhangi bir ticari faaliyet yasaklanacak.

İçişleri Bakanlığı, sadece gerekli durumlarda dışarı çıkılmasını isteyerek, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçların temin edilmesi için eve teslim hizmeti veren internet uygulamalarının kullanılmasını tavsiye etti.

Bakanlık ayrıca, herkese bireysel sorumlulukla hareket ederek, kamu yararına olacak şekilde izolasyon önlemlerine uyma çağrısında bulundu.

Şarkul Avsat