​Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Yüksek ateş, iştahsızlık ve yorgunluk koronavirüs belirtileri

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte bin 912 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 39 bin 48’e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında, yeni vakaların yüzde 21’ini kadın, yüzde 79’unu ise erkeklerin oluşturduğunu açıkladı.

Yeni tespit edilen vakaların yüzde 35’inin Suudi vatandaşlarında diğer kısmın ise ülkede yaşayan yabancılarda görüldüğünü aktaran Sözcü, vakaların yüzde 8’ini çocuklar, yüzde 3’ünü 65 yaş üzeri yaşlılar ve yüzde 89’unun ise yetişkinlerin oluşturduğu bilgisini verdi.

Dr. Abdulali, 143’ü yoğun bakımda olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 27 bin 345 olduğunu bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü, son 24 saatte 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede toplam ölü sayısının 246’ya ulaştığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, son 24 saatte bin 313 kişinin iyileşmesiyle virüsten iyileşen kişi sayısının 11 bin 457 olduğunu da ifade etti.

Dr. Abdulali, elleri yıkama, sosyal mesafeye ve kişisel eşyaları paylaşmamaya dikkat etmenin yanı sıra sağlıklı beslenme ve bol su içmenin önemini vurgulayarak, yüksek ateş, iştahsızlık ve yorgunluğun koronavirüsün belirtileri olduğu konusunda uyardı.

Şarkul Avsat