BM Mülteci Zekat Fonu’ndan binlerce kişi yararlandı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), 2019’da toplam 43 bin 165 milyon dolar alan BM Mülteci Zekat Fonu’nun 2019 yılında 191 bin 497 mülteciyi ve ülke içinde yerinden edilmiş aileleri desteklemesinin etkisinin altını çizerek 2020 İslami Hayırseverlik Girişimi’ni başlattı.

EN ÇOK BAĞIŞ KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN

Ayrıca, Fon’un katkılarının yüzde 99’u Ortadoğu – Kuzey Afrika bölgesindeki cömert bağışçılardan, özellikle de Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerinden geldi. Bu, 2019 yılında toplanan toplam fonların yüzde 41,7’sini oluşturan en büyük dijital bağışlara katkıda bulunan BAE’yi de içeriyor.

Bu bağışlar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin; Bangladeş, Yemen, Irak, Ürdün, Lübnan, Malezya, Mısır ve Moritanya’daki mülteciler ve ülke içinde yerinden edilmiş insanlar da dahil olmak üzere dünya çapında 191 bin 497 savunmasız ailede bulunan 1 milyon 25 bin kişiyi desteklemesine, ayrıca faydalananlara; barınma, gıda, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların yanı sıra nakit geri ödeme yoluyla borç geri ödemesinin karşılanmasına da yardımcı oldu.

Arabian Business