Suudi Arabistan, Avustralya’da iftar sepetleri dağıttı

Suudi Arabistan Avustralya Büyükelçiliği, Ramazan ayında ülkede KOVID-19 önleyici tedbirlerinden etkilenen insanlara ve oruç tutanlara gıda sepetleri dağıttı.

Büyükelçilik, İslami merkezlerle işbirliği içinde girişimi başlattı ve İslam İşleri Bakanlığı ve Rehberlik Bakanlığı tarafından denetlenen bir iftar programı uygulamak için Kral Selman’ın direktiflerini uygulamaya koydu.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Musaed bin İbrahim El-Saleem, hükümetin koronavirüsün yayılmasını önlemek için tüm önlemleri aldığı bu süreçte ihtiyaçları olan ailelerin ve yaşlıların evlerine sepetleri teslim etti.

Bu arada Kral Selman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi (KSRelief), Yemen’deki Marib ve Lahij şehirlerindeki yerlerinden edilmiş ve muhtaç ailelere 6 bin 250 paket dağıtarak 6 bin 250 kişinin yardım almasını sağladı. Bunun haricinde, Yemen’de 3 bin ton hurma dağıtım projesi hayata geçirildi.

Kral Selman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi, 16 gün üst üste Pakistan’ın Pencap’taki Ramazan yiyecek sepetlerini Pakistan hükümeti yetkilileri ile işbirliği içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için dağıtmaya devam etti.

Yardım Merkezi; Pencap eyaletinde 4 bin 224 kişiye  ulaştırılan 704 yiyecek sepetini muhtaç ailelere dağıttı. İlk günden bu yana toplam dağıtılan yiyecek sepetleri ise 19 bin 558’e ulaştı.

Arab News