BAE’de aşırı tüketim alışkanlığını bitirme çağrısı

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed’e göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) gıda güvenliği stratejisinin başarıya ulaşması için ülkenin sahip olduğu “fazla tüketim alışkanlığı” bırakması gerekiyor.

Online olarak yapılan BAE’de Gıda Güvenliği Ramazan meclis toplantısına ev sahipliği yapan Abu Dabi Veliaht Prensi, aşırı kullanım ve israftan kaçınmak için gereken bütün çabanın sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

“İSRAF, İSLAMİ OLMAYAN GELENEK TERK EDELİM”

Veliaht Prens, “Azaltmamız gereken aşırı tüketim alışkanlığımız var. Bu aşırı tüketim veya fazla harcama, sadaka gibi iyi bir amaç için yapılıyorsa iyidir ve destekliyoruz, ancak nedensiz olarak yapılıyorsa kötü bir alışkanlıktır. Rasyonalizm ve aşırı kullanımı ortadan kaldırmaktan bahsederken, insanları bilgilendirme çalışmalarınız için teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi kardeşlerim, bu kültürel bir alışkanlık. Kültürden kaynaklanan bir alışkanlığı, zorluklarla karşılaşmadan değiştirmek zordur. Bizim için yararlı ve İslami olmayan geleneklerle yollarınızı ayırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şeyh Muhammed bunu başarmak için herkesin yardımına ihtiyaçları olduğunu da vurguladı.

Veliaht Prens, “Bu konuda farkındalığı artırmak için evlerde, okullarda ve farklı medya kuruluşları aracılığıyla çalışmalar yapmak gerekir. BAE vatandaşları ve sakinleri oldukça anlayışlı ve sorumluluk sahibi kişiler. BAE’de halkımız arasında farkındalık yaratabilir ve kısa sürede hızlı bir değişime tanıklık edebiliriz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARA ÖVGÜDE BULUNDU

Şeyh Muhammed, Kovid-19 salgını sırasında BAE’de gıda ihtiyacını sağlama çalışmalarını değil, aynı zamanda küresel salgının ortasında ihtiyacı olan diğer ülkelere yardım etmek için yapılanlara da övgüde bulundu.

Veliaht Prens, “Elbette, bazı gıdaların tedariğinde zorluklar olabilir, yaklaşık 10 milyon kişilik bir ülkenin gıda ihtiyacını karşılıyoruz. Bazı ülkeler bu salgından oldukça çok etkilendi. Onlara iyi dileklerimi gönderiyorum. BAE’nin bu ülkelere yardım göndermek için nasıl çalıştığını gördünüz. BAE her hafta yaklaşık 10 ülkeye yardım gönderdi. Bu, zor durumda olan kardeşlerimize, müttefiklerimize ve dostlarıma karşı olan görevimiz” dedi.

Kovid-19 krizinin başlamasının hemen ardından Emirates Gıda Güvenliği Konseyi kuruldu ve gıda ithalatı ile yerli gıda üretim kapasitesini denetlemek için erken bir mekanizma sistemi oluşturdu.

Online olarak yapılan meclis toplantısına, Gıda Güvenliği Devlet Bakanı Mariam Almheiri de katıldı.

Bakan “Bu kriz, sağlam sistemler kurup kurmadığımızı test ediyor ve bu stratejinin krizin üstesinden gelmek için doğru temele sahip olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Oturumda yerel tarımı desteklemenin önemi de vurgulandı. Almheiri, “Birçok insan BAE’nin çok fazla gıda yetiştirdiğinin farkında değil. Bu gıdalar sadece taze oldukları için lezzetli değil, aynı zamanda oldukça da sağlıklılar. Halkı yerli üreticilerden alışveriş yapmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Arabian Business