Suudi Arabistan’da son 24 saatte 2 bin 736 yeni koronavirüs vakası

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 736 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 54 bin 752’ye yükseldiğini açıkladı. Açıklamada koronavirüs hastalarının iyileşme oranının yüzde 47’ye ulaştığı bilgisine de yer verildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında, yeni vakaların yüzde 22’sini kadın, yüzde 78’inin ise erkeklerin oluşturduğunu belirtti.

Bakanlık Sözcüsü, yeni vakaların yüzde 9’unun çocuklar, yüzde 4’ünün yaşlılar ve kalanın ise yetişkinlerde görüldüğünü söyledi.

Dr. Abdulali, son 24 saat içerisinde 10 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkedeki toplam ölü sayısının 312 olduğunu dile getirdi.

Sözcü Abdulali, 202’si yoğun bakımda olmak üzere aktif vaka sayısının 28 bin 718 olduğunu bildirdi.

Son 24 saat içerisinde 2 bin 56 kişinin daha iyileşmesi ile ülkede iyileşen kişi sayısının 25 bin 722’ye yükseldiğini ifade eden Sözcü, koronavirüs hastalarının iyileşme oranının yüzde 47’ye ulaştığı bilgisini verdi.

Suudi Arabistan’ın bir ay önce günde 5 bin test yaptığını hatırlatan Sözcü, şu anda günde 15 ila 18 bin arasında test yapıldığını ve bu sayıyı ikiye katlamanın amaçlandığını söyledi.

Alınan ihtiyati ve önleyici tedbirler ile salgının yayılma hızının yavaşladığına dikkat çeken Sözcü, zorunlu olmadıkça evden çıkmama, kalabalıktan uzak durma, sosyal mesafeye dikkat etme, dışarı çıkarken maske takma, elleri sık sık yıkama ve yüze dokunmama çağrısını yineledi.

Şarkul Avsat