Şeyh Abdullah bin Zayed

Şeyh Abdullah bin Zayed, işçi haklarını koruyacağını açıkladı

Şeyh Abdullah bin Zayed, koronavirüs küresel salgınından etkilenen işçilerin haklarını koruyacakları taahhüdünü tekrarladı.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı nereden gelmiş olurlarsa olsunlar işçileri desteklemek için yapılabilecek her şeyin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından yapılacağını söyledi.

Şeyh Abdullah, Uluslararsı Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder’a yazdığı mektupta yorumlarda bulundu.

Zayed, Kovid-19 tehdidine karşı mücadelede ülkelere birlik çağrısını yineleyerek, “Kovid-19 küresel salgını, dünyadaki tüm ulusların sağlığını, güvenliğini ve refahını tehdit ediyor. Sağlık, emek, ekonomi ve insan hakları konularında kapsamlı küresel bir yanıt verme gereği bulunmaktadır. BAE, küresel salgına verilecek en iyi cevabın, uluslararası dayanışma ve küresel işbirliğinin yanında  vatandaşlık ya da göçmenlik statüsüne bakmaksızın emeğin korunmasını sağlamakla verileceğine kuvvetle inanmaktadır” dedi.

BAE Merkez Bankası, işletmelerin karşılaştığı finansal zorlukları hafifletmek için 27 milyar ABD doları (99,15 milyar dirhem) ekonomik destek planı başlattı.

Şeyh Abdullah işçi güvenliğini teşvik etmek için tedbirler aldı.

Bakan, BAE’nin özel sektör işverenleriyle, koruyucu ekipman sağlamak, sosyal mesafeyi temin etmek, uzaktan çalışmayı desteklemek, iş ortamlarını dezenfekte etmek ve ekonomik faaliyete başlamadan önce zorunlu sertifika vermek için işbirliği yaptığını söyledi.

BAE hükümeti, pandemi sırasında özel sektör işyerleri, ulaşım ve konaklama için gereklilikler yayınladı ve kurallara uyulmasını sağlamak için denetimler yapıyor.

Kovid-19 için bilgilendirme merkezinde Arapça, İngilizce, Urduca, Çince, Hintçe, Bengalce ve Tagalogca (Filipinlerin ana dili) dillerinde iletişim kuruluyor. Ayrıca, güvenlik uygulamaları ve sağlık hizmetleri seçenekleri hakkında çalışanlara bilgi sağlamaya yönelik bir destek programı devam ettiriliyor.

Şeyh Abdullah, BAE hükümetinin Dubai Başkan Yardımcısı ve Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid’in liderliğinde, 10 Milyon Yemek kampanyası da dahil olmak üzere en çok ihtiyaç duyanlara yardım etmek için girişimler yapıldığını da söyleyerek; çalışma izinlerinin otomatik yenilenmesi, ücretsiz koronavirüs testi ve gereksinimi olanlar için tedavi hakkında da bilgi verdi.

The National