Bakanlık sözcüsü Dr. Muhammed Abdulali

​Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Sosyal mesafeye dikkat edilmemesi vakaları artırıyor

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 509 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 59 bin 854’e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinin vakaların artışına neden olduğunu vurguladı.

Sözcü, yeni vakalardan 730’unun Riyad, 526’sının Cidde ve 385’i Mekke’de tespit edildiğini, geri kalan vakaların ise ülkenin farklı bölgelerinde görüldüğünü bildirdi.

Yeni vakaların yüzde 26’sının kadın, yüzde 75’inin ise erkeklerin oluşturduğunu belirten Dr. Abdulali, 24 saat içerisinde tespit edilen vakaların yüzde 9’unun çocuklar, yüzde 4’ünün yaşlılar ve yüzde 87’sinin ise yetişkinlerde görüldüğünü söyledi.

Dr. Abdulali yeni vakalardan yüzde 35’inin Suudi Arabistan vatandaşlarında, diğer kısmın ise ülkede yaşayan yabancılarda tespit edildiğini belirtti.

Bakanlık Sözcüsü, son 24 saat içerisinde 9 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki toplam ölü sayısının 329’a yükseldiğini dile getirdi.

Sözcü Abdulali, 251’i yoğun bakımda olmak üzere aktif vaka sayısının 27 bin 891 olduğunu bildirdi.

Dr. Abdulali, ülkede toplam iyileşen kişi sayısının 31 bin 634 olduğunu da sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat