BAE, Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacağı Yemen Donörler Konferansı’nı memnuniyetle karşıladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in direktifleri doğrultusunda Haziran ayında yapılması planlanan Yemen Donörler Konferansı’nı memnuniyetle karşıladı.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı yaptığı açıklamada, Haziran ayının ikinci yarısında Suudi Arabistan Krallığı tarafından uzaktan düzenlenecek olan ve Yemen  için küresel insani yardım ve kalkınma katkılarını harekete geçirme yaklaşımının devamı olan konferansa BAE’nin desteğini vurguladı.

Açıklamada, “bu konferansa davet, Suudi Arabistan’ın Yemenli kardeşlerin insani acılarını kaldırmadaki öncü rolünün bir teyidi olduğu” belirtildi.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın açıklaması, BAE’nin bu büyük insani konferansı Yemen’deki kalkınma sürecini desteklemeyi amaçlayan bir başarı haline getirmeye yönelik tüm girişimleri ve çabaları desteklediğini vurguladı.

Aynı zamanda Bakanlık, BAE’nin Yemen’in refah elde etmesini ve acılarını omuzlarında kaldırmasını sağlayan her şeyi sağlamaya hazır olduğunu ve daha istikrarlı bir gelecek için tüm desteği sağlayacağını doğruladı.

WAM