Deema Ajlani İlkbahar 2020

Suudi tasarımcı Deema Ajlani, küresel kriz sırasında minimalizme kucak açıyor

Deema Ajlani’nin Ramazan, Bayram ve bu yaz için stüdyosunda en son tesettür koleksiyonları için fikir ürettiği 2019’un sonlarına bakalım.

Evet, kimse bu yıl bizi nelerin beklediğini bilmiyordu. Ancak şu aralar yaptığı düzenlemelere baktığımızda, bu moda tasarımcısının minimalizm sevgisinin, koronavirüs küresel salgınının ortasında herkesin evde kaldığı bir zamanda başarılı olduğu açık.

Tasarım sürecini hatırlarken Ajlani: “Ortaya çıkan trend omuzlardan dökülen jalabiya modelleri ve bunun gibi şeylerdi, fakat benim estetik anlayışım bundan farklı. Çok talep olmasına rağmen ben ufak süslemeleri minimalist bir şekilde kullanmayı seviyorum. Bu yüzden kendi vizyonuma sadık kaldım.” dedi.

Bahreyn’de yaşayan Suudi tasarımcının tatil sezonu koleksiyonunda sade akıcı ve evin oturma odasında giyilebilecek kadar kusursuz bir rahatlık sergileyen modelleri moda takipçileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Ajlani, “Müşteriler evde kolayca giyebilecekleri, daha casual parçalar arıyor. Koleksiyonlarım da buna uygun olduğu için şanslıydım” diyor.

Ramazan kapsül koleksiyonu Suudi köklerinden ve vatanı gibi benimsediği Bahreyn’den esintilerle oluşturulmuş güzel ve sade kaftanlardan oluşuyor.

Bayram için yaptığı değişiklikler İlkbahar – Yaz 2020 koleksiyonu Afrika’ya saygı sunan altı tesettür parçası ile seçkin bir hava yakaladı.

Ajlani’nin kişisel olarak en sevdiği pembe çiçek baskılı, vatkalı omuzları ve boncuklu kemeri olan maksi elbise Ife Dress’in de içinde bulunduğu elbiseler en göze çarpan parçalar arasında bulunuyor.

Üç farklı renkte olan ve cesur yerel baskıları bulunan diğer elbise Nala da gözde parçalardan biri.

Riyad’ın yerlisi olan Ajlani, tasarımlarını konseptten palete taşıyor. Resmi eğitim almadığı halde kendi baskılarını bile oluşturdu.

Sektörde sadece dört yıldır yer aldığı halde Ajlani’nin markası yerel medya ortamında hızlı bir yükseliş gösteriyor.

İnsanlar ona giysilerini nereden aldığını sormaya başladıktan sonra hobisini profesyonel bir kariyere dönüştürdü.

Ajlani, “Kesimler ve desenler her zaman ilgimi çekiyordu ve aklımı meşgul ediyordu. Kariyerimi psikoloji üzerine kurmuştum. Başlangıçta moda sadece bir hobiydi” diyor.

O sırada piyasada olmayan bir şeyleri hazırlayıp sunabileceğini kavraması çok zaman almadı. Ajlani, (Kaftanlara bakarak) “Kendime uyan bir şeyler bulmak çok yorucuydu, çünkü her şey ya geniş beden ya da çok uzun yapılıyordu” diyor.

2016 yılında Deema Ajlani markası doğdu. 100-150 kaftanla, ilk koleksiyonu hemen satışa çıktı.

İçinde bulunduğumuz şu durumda Ajlani’nin ayakta kalmasını sağlayan bir etmen de sadece online çalışıyor olması.

Ajlani, yerel işletmelerin online ortamda güçlü bir varlık göstermesinin ne kadar önemli olduğunu, içinde bulunulan durumla daha da açık ortaya çıktığına inanıyor.

Ajlani, “E-ticaret önemlidir ve bu nedenle kendinizi korumak için bir e-ticaret platformuna ihtiyacınız var. İleride, online  alışverişi daha da kabul görecek” diyor.

Bayram için teslimatlara hazırlanırken aynı zamanda 3 yıldır tam zamanlı anne olan Ajlani, ancak bugün nefes alacak bir zaman bulabildi.

Ajlani, “Bir sonraki koleksiyonum için hala beyin fırtınası aşamasındayım çünkü üretim tamamen durdu. Ben bir girişimim; arkamda tam bir ekibim yok. Ama içinde bulunduğumuz şu an için sanki bir duraklatma düğmesi varmış gibi hissediyorum. Tam da şimdi yapabileceğimiz pek çok şey var. Hepimiz bunun içindeyiz” diyor.

Arab News