​Brezilya’da son 24 saat içerisinde yaklaşık 20 bin yeni koronavirüs vakası

Brezilyalı sağlık yetkilileri dün ilk kez bir günde yaklaşık 20 bin yeni tip koronavirüs vakasının kaydedildiğini duyurdu.

Yetkililer, 19 bin 951 yeni vaka ile ülkede salgının başlamasında bu yana toplam vaka sayısının 291 bin 579’a yükseldiğini söyledi.

888 yeni kişinin hayatını kaybetmesiyle, Brezilya’da virüs kaynaklı ölenlerin sayısı ise 18 bin 859’a ulaşmış oldu. Önceki gün ise ölüm eşiği bini aştı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Latin Amerika’nın en kalabalık ülkesi olan Brezilya, ABD ve Rusya’dan sonra dünyada en fazla üçüncü vaka sayısı ile ve en fazla altıncı ölüm oranına sahip ülke konumunda.

Brezilya Sağlık Bakanlığı dün, hafif vakalarda klorokin kullanılmasını önerdi. Klorokin ilacının, etkili olduğuna dair kanıt olmamasına rağmen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro sipariş etmişti.

Bakanlık tarafından yayınlanan yeni federal düzenlemede,, doktorlara, antibiyotik azitromisin ile birlikte ortaya çıkan koronavirüs semptomlarının başlangıcı ile anti-sıtma ilaçları reçete etmeleri önerildi.

Hastalardan, kalp, karaciğer ve retina fonksiyonlarının yanı sıra ölüm dahil olmak üzere ilacın olası yan etkileri hakkında bilgilendirildiklerini belirten bir ifade imzalamaları isteniyor.

Halk sağlığı sistemi için geçerli olan kurallar, doktorlar ve hastaları için ilaçların kullanımına ilişkin nihai kararla belirleniyor.

Şarkul Avsat