Bill Gates, koronavirüs pandemisini yaratmakla suçlanıyor

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasından bu yana, hayırsever milyarder Bill Gates hakkındaki yanlış iddialar online ortamda ilgi çekmeye devam ediyor ve uzmanlar bu iddiaların virüsün yayılmasını önleme çalışmalarını engelleyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Komplo teoricileri tarafından ortaya atılan ve sosyal medya platformlarında ve mesaj uygulamalarında binlerce kez paylaşılan oynanmış fotoğraflar ve yalan haberler, Microsoft’un kurucusunu salgını yaratmak ile suçlayacak kadar ileri gidiyor.

ABD’Lİ MİLYARDER DE BİLL GATES GİBİ PANDEMİYİ YARATMAKLA SUÇLANDI

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘infodemik’ olarak tanımladığı panik yaratan ve virüs hakkında karışıklığa neden olan yanlış bilgilerle mücadelesine rağmen Koronavirüs pandemisiyle mücadele çalışmalarına 250 milyon dolar bağışlayan Bill Gates’e karşı yapılan online haberler yayılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, 5G teknoloji ve Macar asıllı Amerikalı iş insanı milyarder George Soros da dünya genelinde 327 bin 887’in üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 salgınını yaratmakla suçlandı.

Gazeteciler için eğitim ve araştırma sağlayan kâr amacı olmayan First Draft’ın araştırma müdürü Rory Smith “Bill Gates, her zaman özel komplo gruplarının hedefi oluyor” ifadesini kullandı. New York Syracuse Üniversitesi’nde dijital etik dersleri veren yardımcı Profesör Whitney Philips, kendi adında bir vakfı bulunan ve son 20 yılda gelişmekte olan ülkelerde sağlık hizmetlerinin iyileşmesi için milyarlarca dolar harcayan Gates’in “bir tür soyut öcü” haline geldiğini söyledi.

Bill Gates’i aşı yöntemi ile dünya nüfusun yüzde 15’ini azaltmak’ istemekle suçlayan bir video, YouTube’da yaklaşık 2 milyon defa izlendi.

FP Fact Check, online ortamlarda dolaşan bu iddialara benzer çok sayıda iddianın doğru olmadığını ortaya koydu.

Arab News