Hastane yönetiminin izin vermediği hamile doktor koronavirüsten öldü

Cezayir’deki 8 aylık hamile bir doktorun koronavirüsten ölümü herkesi derinden etkiledi.

Gelecek ay bebeğini kucağına almayı bekleyen 28 yaşındaki doktor Vafa Budissah, Cezayir’in doğusundaki Ras’ul Vadi bölgesinde bir hastanede çalışıyordu.

Ölümünden önce onunla konuşan meslektaşlarına göre, genç doktor tekrar tekrar hastane yönetiminin dikkatini ileri bir doğum tatili ihtiyacına çekmeye çalışıyordu ve hastanedeki koronavirüs hastası yoğunluğu nedeniyle enfekte olma endişesini dile getirmişti. Ancak talebine olumlu cevap verilmedi ve patronu, meslektaşlarının da önerisine rağmen  izin vermeyi reddetti.

Cezayirli doktorun hikayesi, Cezayirliler arasında büyük bir üzüntü duyulmasına neden oldu ve hamileliğin ileri bir aşamasındayken ona izin vermeyi reddeden hastane yönetimi, onu virüsün ön saflarında olmaya ittiği için sosyal medyada büyük tepki topladı.

Cezayir Parlamento Yardımcısı Lahdar bin Hallaf, bu genç doktorun ve bebeğinin ölümüne sebep olan ve hamile kadınları bu salgın döneminde işten muaf tutmayarak korona savaşında ön saflara sürükleyen hastane yönetimini eleştirdi.

Açıklamasında, “Bakandan bu doktorun ölümünün koşulları hakkında acil bir soruşturma açmasını ve bu üzücü olaya sebep olanlar hakkında gerekli önlemleri almasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan Cezayir hükümeti, hamile kadınlara, küçük çocukları olan kadınlara, kronik hastalıkları olanlara ve sağlık sıkıntısı çekenlere yönelik koronavirüs salgınına karşı önleyici tedbirler çerçevesinde yeni bir karar aldı.

Al Bayan