Körfez ülkelerinde Kovid-19’u atlatan kişi sayısında artış kaydediliyor

Körfez ülkelerinde Kovid-19’un neden olduğu hastalığı atlatan kişi sayısında artış kaydedilirken aynı zamanda teyit edilen vaka sayıları ise önemli ölçüde azaldı.

Kuveyt

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, 804 yeni vakanın daha kaydedildiğini, böylece ülkede toplamda kaydedilen vaka sayısının 17 bin 568’e ulaştığını bildirdi. Diğer yandan 3 kişinin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 124’ye yükseldi.

Bakanlık, 204 kişinin daha iyileşmesiyle birlikte bugüne kadar toplamda 4 bin 885 kişinin koronavirüsü atlatıp taburcu olduğunu duyurdu.

Bahreyn

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, 196’sı göçmen işçi, 114’ü önceki vakalar ile temas halindeki kişiler, bir de yurtdışından gelen bir kişi olmak üzere toplamda 311 yeni vakanın kaydedildiğini bildirdi.

Aynı zamanda 234 kişinin daha gerekli karantina süresini tamamladığını, bu kişilere yapılan tüm nihai test sonuçlarının ise temiz çıktığını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Tedbiri karantinadan çıkan toplam kişi sayısı dün itibari ile 3 bin 568’e ulaştı” ifadeleri kullanıldı.

Umman

Umman Sağlık Bakanlığı, 152’si Ummanlı, diğerleri ise yabancı kişiler olmak üzere 372 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini böylece ülkede toplamda kaydedilen vaka sayısının 6 bin 43’e çıktığını doğruladı. Ülkede koronavirüs nedeniyle toplamda 30 kişinin hayatını kaybettiği, bin 661 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiği bildirildi

Katar

Katar Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre, 24 saat içerisinde teyit edilen bin 491 yeni vaka ile beraber ülkede toplamda 37 bin 97 koronavirüs vakası kaydedildi. Şuandaki aktif vaka sayısının ise 30 bin 481 olduğu belirtildi.

Bakanlık, 966 kişinin daha iyileştiğini, böylece ülkede toplamda 6 bin 600 kişinin koronavirüsü atlatıp taburcu olduğunu, diğer yandan ise toplamda 16 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şarkul Avsat