Sahnelerin çekilebilmesi için özel efekt veya kamera açısı kullanılması öneriliyor.

Tayland’da koronavirüs nedeniyle aşk sahneleri çekmek yasaklandı

Tayland film endüstrisine, koronavirüsün yayılmasını engellemek için yakın temas gerektiren aşk veya dövüş sahneleri gibi bölümlerin çekilmemesi talimatı verildi. 

The Guardian’ın haberine göre, yetkililer ülke genelinde tecrit önlemlerini hafifletmeye devam ederken prodüksiyon şirketlerine çalışmalarını sosyal mesafe kurallarına uyumlu biçimde yürütmeleri söylendi.

Tayland Kültür Bakanı daimi yardımcısı Yupha Thawiwattanakit Bowon tarafından hazırlanan kılavuz uyarınca, film yapımcıları havalandırması yeterli olan alanlarda ve en fazla 50 personelle birlikte çalışabilecek.

Yakın temas gerektiren sahnelerin çekimi için özel efektlerin ve kamera açılarının kullanılabileceği ifade edildi. Ayrıca kamera önünde olmayan çalışanların tümünün maske takması zorunlu hale getirildi.

Oyuncular ve set çalışanları arasında Kovid-19’un yayılmasını sınırlandırmak açısından sık sık sabun kullanımı ve setlerin düzenli olarak temizlenmesi gibi önlemler de yer alıyor. Setteki kişilerin birbirlerinden en az bir ile iki metre uzakta bulunması da getirilen kurallar arasında bulunuyor.

Öte yandan enfeksiyonun takip edilebilmesi açısından sette yer alan kişilerin bilgilerinin de detaylı biçimde alınacağı ifade edildi.

Enfeksiyon oranlarının düşmesiyle Tayland yakın zamanda karantina önlemlerini gevşetmeye başlamıştı. Independent Türkçe’de yer alan habere göre, pazar günü Mart’tan bu yana mağazalar ilk kez açıldı ve mağaza girişlerinde kuyrukların oluştuğu aktarıldı.

Sosyal mesafe kurallarının uygulanması koşuluyla restoranların da yeniden açılmasına izin verildi.

Bugüne dek uygulanan önlemler sayesinde Tayland’da toplamda 3 bin 33 vaka ve 56 ölüm kaydedildiği aktarıldı. Ancak sıkı tedbirlerin alınmasının ekonomiyi kötü etkilediği de belirtildi.

Şarkul Avsat