Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Irak’ta bayramın başlangıcı duyuruldu

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak, Katar ve Ürdün gelecek Pazar gününün Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacağını duyurdu.

Suudi Haber Ajansı, resmi Twitter hesabında Kraliyet Mahkemesi ve Yüksek Mahkeme’den alıntı yaparak 23 Mayıs Cumartesi günü Ramazan’ın son orucunun tutulacağını ve pazar gününün Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacağını duyurdu.

KÖRFEZ ÜLKELERİ’NDE RAMAZAN BAYRAMI

Suudi Kraliyet Mahkemesi tarafından yayınlanan ifadenin metni şu şekilde; “Yüksek Mahkeme’ye bağlı Hilal Departmanı, 22 Mayıs Cuma günü bir oturum düzenledi ve Şevval ayı hilalinin krallığın tüm bölgelerinde gözetlendiğini ancak görülmediğini, bu nedenle 23 Mayıs Cumartesi Ramazan’ın son orucunun tutulacağını ve 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacağını duyurdu.”

Mısır’daki Fetva Merkezi de Pazar günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olduğunu söyledi.

BAE Haber Ajansı Twitter’da pazar gününün BAE’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü olduğunu bildirdi.

Ürdün Haber Ajansı Ramazan Bayramı’nın ilk gününün pazar günü olduğunu Twitter’da açıkladı.

Kuveyt’teki Şeriat Otoritesi, Pazar gününün Ramazan Bayramı’nın ilk günü olduğunu söyledi.

BAE’de Adalet Bakanı Sultan bin Said el-Badi ez-Zahiri, Şevval hilalinin bu yılki durumunu araştırmak için bir komite oluşturma kararı almıştı. Karar, ülkedeki tüm Şeriat mahkemelerinin Komite’nin araştırmasını ve gözetlemelerini uzaktan takip etmesini şart koştu. Komite, Orta, Doğu ve Batı bölgelerinde bu yıl için Şevval ayının başlangıcını kanıtlayan bilgilere ulaşmak için uzaktan gözlemlerine devam etti.

Öte yandan Mısır Fetva Merkezi, devletin çeşitli bölgelerindeki yasal ve bilimsel komiteleri aracılığıyla Cuma akşamı Şevval hilalini gözetledi. Mısır Müftüsü Dr. Şevki Allam, Şevval hilali için komitenin ulaştığı sonuç hakkında bir açıklama yaptı.

Al Arabiya