​Frankfurt’ta kilise ayinine katılan 40 kişiye koronavirüs bulaştı

Frankfurt Sağlık Dairesi Başkanı Rein Guchalk, cumartesi günü bir kilisede yapılan ayine katılan 40’tan fazla kişiye yeni tip koronavirüs bulaştığını açıkladı. Guchalk, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, test sonuçları pozitif çıkanların çoğunun hayati bir tehlikesi olmadığını sadece bir kişinin hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

Protestan Baptist Kilisesi Başkan Yardımcısı Wladimir Pritzkav, korona tespit edilen kişilerin çoğunun evde karantina altında bulunduğunu,  6 kişinin ise hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Almanya’nın “Frankfurter Rundschav” yerel gazetesinin haberine göre, Sağlık Dairesi Başkan Yardımcısı Anthoy Falchuk;  Baptist Kilisesi’nde 10 Mayıs’ta ayin düzenlendiğini ve kilisede ayinlerin Almanca ve Rusça yapıldığını ifade etti.

Falchuk, koronavirüs salgınının çok hızlı bir şekilde seyir değiştirdiğini ve kilisenin virüsün yayılmasını içeren resmi yönergeleri ihlal etmediğini de sözlerine ekledi.

Belediye Bayram Namazı iznini iptal etti

Hanau Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kilisede virüs bulaşan 16 kişinin Hanau kentinde yaşadığı belirtilirken, salgının yayılmasını önlemek için Pazar günü Henbert Dröse Stadı’nda Müslümanların bayram namazını kılmaları için verilen izinin iptal edildiğini duyuruldu.

Belediye, Frankfurt’ta yaşanan olayları göz önüne alarak bu tür dini etkinliklerin düzenlenmesine devam edilmesinin duyarlı bir davranış olmayacağının altını bir kez daha çizdi.

Şarkul Avsat