Sürpriz transfer planı: Gomis yerine Nwakaeme!

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Hilal Riyad, Fransız yıldız Bafetimbi Gomis’in takımdan ayrılması durumunda yerine getirilecek ismi belirledi.

Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre; Al Hilal’de sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Bafetimbi Gomis’in yerine gelecek isim belli oldu.

Fahd Bin Navel başkanlığındaki Al-Hilal, Gomis’in sezon sonunda takımdan ayrılmaya karar vermesi durumunda, yerine alternatif olarak Trabzospor’dan Anthony Nwakaeme’yi transfer etmek istediği öğrenildi.

Haberde, 34 yaşındaki Fransız oyuncuya Ligue 2 ekiplerinden Toulouse’nin talip olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde geleceği ile ilgili bir açıklama yapan Gomis ise şunları söylemişti:

“Al-Hilal Riyad’da olmaktan dolayı çok memnunum ve orada pek çok kupa kazandım. Şu anda Türkiye ligine geri dönmeyeceğim. Al-Hilal taraftarlarına her zaman en iyisini vermek ve zaferler kazanmak için elimden geleni yapacağım. Bu konuda bize oldukça destek veriyorlar.”

Öte yandan bu sezon 28 maçta sahaya çıkan Bafetimbi Gomis, 19 gol ve 4 asist kaydetti.

Nijeryalı yıldız Nwakaeme ise bu sezon sahaya çıktığı 37 maçta 13 gol ve 11 asist yaptı. Nwakaeme’nin serbest kalma bedeli 6 milyon Euro.

Hürriyet/Spor Arena