Zayed Konut Programı 500 vatandaşın isimlerini onayladı

Şeyh Zayed Konut Programı Yönetim Kurulu, Ramazan Bayramı ile birlikte, toplam 486 milyon dirhem (132 milyon dolar) değerinde konut destek kararları almaya uygun 500 vatandaşın isimlerini onayladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Altyapı Geliştirme Bakanı ve Şeyh Zayed Konut Programı Başkanı Dr. Abdullah bin Muhammed Belhaif en-Nuaimi, BAE Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’a, BAE Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’a ve  Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’a ve tüm BAE hükümetine bayram tebriklerini iletti.

Nuaimi, Şeyh Zayed Beşinci Konutlar Programı Yönetim Kurulu sanal toplantısı başkanlığı sırasında yaptığı açıklamada, bu hizmetin BAE hükümeti tarafından halkın refahı ve iyi bir yaşamın sağlanması konusundaki kararlılığını doğruladığını sözlerine ekledi.

Sözlerinin devamında, sürdürülebilir konut ve kalkınma projeleri ve konut istikrarına yönelik beklentileri karşılamak için daha büyük fırsatlar yaratan programın, BAE ve ulusal gündemi 2021 vizyonuna uygun olarak ülkenin çeşitli emirliklerindeki yerleşim mahalle projelerinde vatandaşlara konut ihtiyaçları sağlama yönünde gerçekleştiğini vurguladı.

Toplantının gündemi bağlamında, Şeyh Zayed Konut Programı’nın yönetim kurulu konut desteği kararlarını kabul etti. Yararlanıcılar kararları programın web sitesinde elektronik hizmetler yoluyla alabilecek, ayrıca program, Ramazan Bayramı tatilinden sonra konut desteğinden yararlanma mekanizması konusunda vatandaşlar için elektronik forumlar düzenleyecek.

Şeyh Zayed Konut Programı Yönetim Kurulu, uzaktan toplantısı sırasında, konut topluluklarındaki yaşam kalitesini ve iş akışıyla ilgili prosedürleri, konut sahipliğini sürdürmek için Sahipler Birliği organizasyonuna ilişkin federal bir yasa tasarısı kabul ederek yeni bir karar aldı.

WAM