BAE, Filistin’e 14 ton tıbbi yardım gönderdi (VİDEO)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), işgal altındaki Filistin topraklarına, yeni koronavirüs salgını Kovid-19 ile mücadele çabalarını desteklemek ve Filistin halkı üzerindeki etkisini azaltmak için acil tıbbi malzeme gönderdi.

Yardım, kişisel koruma kitleri ve tıbbi ekipmanların yanı sıra en çok ihtiyaç duyulan 10 yapay solunum cihazını içeriyor.

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Ofisi Koordinatörü, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetine, Kovid-19 çabalarını desteklemek ve işgal altındaki Filistin toprakları üzerindeki etkisini azaltmak için 14 ton acil tıbbi malzeme göndermekten dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Öte yandan, BAE’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Lana Zeki Nuseybe, “Bu küresel kriz uluslararası bir tepki gerektiriyor. BAE, Birleşmiş Milletler Genel Koordinatörü ofisine, Filistin halkına yardım edilmesini ve yorulmak bilmeyen çalışmayı kolaylaştırmak için sağladığı destek için teşekkür etti, ayrıca Birleşmiş Milletler’in bu salgına karşı küresel çabalarını desteklemek için çalışıyor” dedi.

Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolai Mladenov, BAE hükümetine ve halkına Filistin halkına sürekli destekleri için teşekkür etti ve “BAE önemli bir ortak. Filistin halkına bu kritik zamanda devam eden desteğini takdir ediyoruz. Bu herkesin yararınadır. Bugün İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en zor krizle karşı karşıyayız ve bunun ancak birlikte çalışarak üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu.

Bu yardım, BAE’nin Filistin halkının sürekli desteğine olan bağlılığının bir parçası olarak gerçekleşti. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) en büyük bağışçılardan biri olan BAE, 2013’ten Nisan 2020’ye kadar işgal altındaki Filistin topraklarındaki çeşitli sektörleri finanse etmek için 828,2 milyon dolardan fazla katkıda bulundu.

Ayrıca BAE’nin, 47 ülkeye 500 tondan fazla yardım sağlayan Kovid-19 salgını için yardım sağlama konusunda dünyanın en büyük ülkelerinden biri olduğu biliniyor.

WAM