BAE Zekât Fonu, 2020’de 23,5 milyon dolar yardımda bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber ajansı WAM’da yer alan habere göre, 2020 yılının başından bu yana BAE’nin Zekât Fonu, Kovid-19 salgınından etkilen 5 bin 109 aileye 23,5 milyon dolar (86,3 milyon Arap Emirlikleri Dirhemi) değerinde yardım sundu.

BAE’de şimdiye kadar 2 bin 764 aile koronavirüs pandemisinden etkilendi. Pandemiden etkilenen ailelerden yüzde 93,3’ü, İslam’ın beş şartından bir olan ve Müslümanların her yıl verdikleri Zekâtı almaya uygun aileler.

Zekât Fonu Genel Sekreteri Abdullah bin Aqeedah al Muhairi, fonun internet sayfası üzerinden 5 bin 474 başvuru aldıklarını ve bu başvurularda 5 bin 109’unun istenilen şartları karşıladığını ve kabul edildiğini söyledi.

Al Muhairi, fonun internet sayfasının, BAE’de koronavirüs vakalarının yükselmeye başladığı Mart ayının başından bu yana elektronik uygulamalar aracılığıyla bin 661 kullanıcıya ve bin 103 telefon kullanıcısına destek olduğunu belirtti.

Genel Sekreter, fonun bütün hizmetlerinin, koronavirüs pandemisiyle mücadele etmek için alınan hayati tedbirlere uygun olarak elektronik ortamda sunduklarını belirtti.

BAE’de pazartesi günü 781 yeni vaka sayısı açıklanırken ülkede şimdiye kadar bir günde görülen en yüksek vaka sayısı Cuma günü açıklanan 994 vaka. BAE’de Cumartesi günü 812 yeni vaka açıklanmıştı. BAE’de bugün ise 779 yeni vaka açıklanırken 5 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

BAE’de doğrulanmış toplam vaka sayısı 31 bin 86’ya yükseldi.

Arabian Business