Havalimanına uçuşunuzdan dört saat önce gelin, eldiven ve maskenizi unutmayın

21 Mayıs Perşembe gününden itibaren, belirli Emirates Havayolları yolcu uçuşları Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki  Terminal 3 üzerinden çalışmaya başlayacak. Havalimanı, yeni prosedürler ve güvenlik kurallarını yayınladı.

Planlanan kalkış saatinden dört saat önce havalimanında bulunun. Dört saatten daha uzun bir süre önce havalimanına gelen yolcuların terminal binalarına girmesine izin verilmeyecek. Bu tedbir havaalanı içinde aşırı kalabalıklığı önlemek için alınıyor.

Bununla birlikte, havalimanı, yolcuların uçuştan dört saat önce tüm ek güvenlik önlemleri ve zaman tanımak için gelmesi gerektiğini söylüyor.

Emirates Havayolları tarafından Perşembe günü hizmet verilmeye başlanan destinasyonlar Chicago, Frankfurt, Londra, Madrid, Melbourne, Milano, Paris, Sidney ve Toronto’dur. Uçuşlar 30 Haziran’a kadar bu güzergahlarda gerçekleştirilecek.

 

Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3’ten çıkmadan önce bilmeniz gerekenler şunlardır:

– Terminale eldiven ve koruyucu maske olmadan girmenize izin verilmeyecektir.

– Onaylanmış bir biletiniz yoksa terminale girmenize kesinlikle izin verilmeyecektir.

– Uçuşa dört saatten daha uzun bir süre önce terminale girmenize izin verilmeyecektir, ancak güvenlik önlemleri için kalkış saatinizden dört saat önce onları almanız tavsiye edilir. Temel olarak, dört saat veya dört saatten çok kısa bir süre önce gidin.

– Dubai de sokağa çıkma yasağı zamanlamaların bilincinde olun ve biletlerinizi Dubai Polisi tarafından istenme durumuna karşı hazır bulundurun.

– Havaalanındaki seçkin restoran ve kafeler yemek ve paket servisi için açıktır, ancak salonlar çalışmıyor. Bazı perakende satış mağazaları da açık olacaktır.

– Özel araba, toplu taşıma, taksi veya Careem ile normalde yaptığınız gibi havalimanına seyahat edebilirsiniz.

– Akıllı kapılar çalışmıyor ve yolcu ile masanın arkasındaki kişi arasında yeni koruyucu ekranlar bulunacak.

– Hem havalimanına hem de kapıya geldiğinizde termal tarama ve sıcaklık kontrollerinin yapılmasını bekleyin.

 

The National