Hristiyan sanatçının 1 milyon şişe kapağından yaptığı Ramazan hilali rekora koşuyor

Lübnanlı bir sanatçı, bir milyon şişe kapağıyla yaptığı Ramazan ayının büyük bir mozaik görüntüsü ile yeni bir dünya rekoru kırmak üzere.

Bir Hristiyan olan Caroline Chaptini, Ramazan Bayramı tatilini kutlamak ve tüm dinlerden ve mezheplerden Lübnanlıların birliğini vurgulamak için Müslümanların kutsal ayının sembolü olan 240 metrekarelik sanat eseri oluşturmaya karar verdiğini anlatarak, projeyi planlarken büyük düşünmeyi seçtiğini ve Japon imalat şirketi Sintokogio’nun çalışanlarının 108 metrekarelik bir görüntü oluşturmak için 105 bin 840 kapak kullanarak 2019’da kırdığı dünya rekorunu kırmayı hedeflediğini açıkladı.

Ancak bu Chaptini’nin ilk dünya rekoru başarısı değil. Chaptini geçen yıl Lübnan’ın kuzeyindeki bir sahil kasabası olan Chekka’da, 120 bin plastik şişeden yapılmış 28.1 metre uzunluğunda bir Noel ağacı inşa etti ve en yüksek plastik şişe heykeli ile yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı.

Caroline Chaptini’nin son projesinde kullanılan 1 milyon mavi ve beyaz kapak Lübnan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) insanlar tarafından toplandı ve mavi hilal ve beyaz bir arka plana karşı iki yıldız oluşturmak için kullanıldılar.

Chaptini ‘’Sosyal medyada takipçilerime 1 milyon plastik şişe kapağı toplamayı planladığımı söyleyen bir video yaptım. Bana çok destek oldular. İster inanın ister inanmayın, bana yardım eden insanların çoğu benim arkadaşlarım ya da bu projeden önce tanıdığım insanlar değildi’’ dedi.

Koronavirüs pandemisi ortaya çıktığında Chaptini’nin planları beklenmedik bir şekilde çıkmaza girdi, ancak o projeyi devam ettirme kararı aldı.

Chaptini, ‘’Hayal ettiğimizde imkansızı mümkün kılabiliriz. Bu yüzden, daha küçük bir destek ekibi ve projede birkaç küçük değişiklikle ilerledi. Başlangıçta belediyeden destek almayı planladık ama koronavirüs durumu göz önüne alındığında özür dileyerek yapamayacaklarını söylediler. Fikrimden vazgeçmek istemedim, özellikle de insanlara, hala bir sponsor aramama rağmen, bunun için söz vermiştim’’ diye konuştu.

Tıpkı önceki rekor kıran projesinde kullandığı şişelerde yaptığı gibi, bu da tamamlandığında Chaptini, geri dönüşüm şirketlerine kullandığı iki ton plastik kapağı geri verecek ve karşılığında Kids First’e bir bağışta bulunacak. Kids First Jbeil’de genç kanser hastalarına destek sağladı.

11 yaşındaki bir kızı olan Caroline Chaptini, ‘’Bu genç hastalara kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilecek herhangi bir şekilde yardımcı olma fırsatına minnettarım’’ diyerek sözlerine devam etti. Chaptini sözlerini ‘’Ne kadar etkim olduğunu ve insanların çevreyi ve insani bir amacı ile sanatı ne kadar takdir ettiğini görünce şaşırdım. Girişimime destek ve ilgi çekmek için kendimden başka bir şey olmam gerekmiyordu. Bir model ya da makyaj sanatçısı olmam ya da dikkat çekmek için belirli bir şekilde giyinmem gerekmiyordu’’ şeklinde tamamladı.

Arab News