Suudi Arabistan’da altı gündür yeni vaka sayısında gerileme gözleniyor

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı son 24 saatte bin 931 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed Abdulali bugün düzenlediği günlük basın toplantısında ülke genelindeki toplam vaka sayısının 76 bin 726’ya yükseldiğini ifade etti. Sözcü, 112 kişinin virüs sebebiyle ölmesiyle ülkedeki toplam ölü sayısının 411’e yükseldiğini bildirdi.

Sözcü, 2 ülkede virüsten kurtulanların sayısının 48 bin 450 olduğu bilgisini verdi.

Dr. Abdulali, “Normal hayata dönme sürecindeyiz. Mesafeyi korumaya devam etmeliyiz” dedi. Pandeminin devam ettiğini ve virüsün var olduğunu ancak onu kontrol etme yöntemlerinin mevcut hale geldiğini ifade eden sözcü, sosyal mesafeye bağlılığın önemini vurguladı.

Abdulali son 24 saat içinde 16 bin 664 testin daha yapıldığını böylece toplam test sayısının 738 bin 743’e yükseldiğini aktardı. Sözcü, toplam vakalar içerisinde iyileşme oranının yüzde 63 olduğunu belirtirken ölüm oranını yüzde 0.53 olduğunu söyledi. Bunun dünya genelinde en düşük oran olduğuna da dikkati çekti.

Dr. Abdulali, normal hayata geri dönüş aşamaları hakkında gereken bilgilendirmelerin yapılacağını söyleyen bakanlık sözcüsü, “Kendimizi korumak için başkalarına güvenmemiz önemlidir. Sürekli şu kurum, bu birim bizi neden korumuyor dememeliyiz Hepimiz sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

Dr. Muhammed Abdulali açıklamasında, sosyal mesafe kurallarına uyularak kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğine dikkati çekti. Sözcü son olarak ise, dışarı çıkıldığı zaman maske takılması, ellerin yıkanması ve yüze dokunulmaması uyarısında bulundu.

Şarkul Avsat