Karantinada boyamalarla kendi tarzınızı oluşturun

Sadece bayram sezonuna ait olmayan bu çok renkli baskılar herkesin, en minimalist giyinenlerin bile gardırobunda kendine yer bulacak.

Renk girdabınıza kişisel bir dokunuş katmak istiyorsanız bu kendin yap projesi sadece karantina döneminde sizi meşgul etmekle kalmayacak, süreç bittiğinde de eşsiz parçalara sahip olacaksınız.

Ralph Lauren, eski tişörtler, Oxford gömlekler, eşofman takımları, kapüşonlu üstler ya da çoraplara yeni bir görünüş kazandıracak bir rehberde fikirleri bir araya topladı. Tüm ihtiyacınız olan renkli boyalar, şişeler, kauçuk bantlar, kauçuk eldivenler. Eğer isterseniz daha iyi renk doygunluğu için soda külü ya da boya sabitleyici kullanabilirsiniz.

Hazırlık

Boyaları hazırlayın ve giysileri ılık suya bastırın ve nazikçe sıkın. Batik boyama kumaş nemli olduğunda, ancak tam ıslatılmadığında en iyi sonucu verir. Eldivenlerinizi giyin ve küvet, geniş bir lavabo veya dışarıda bir yerde çalışmak için uygun bir alan bulun. Şimdi başlamaya hazırsınız.

Bağlayın

Kauçuk bantları aşın ve çalışmaya koyulun. Standart girdap modeli için tişört ya da Polo’nunun ortasını bağlayın ve kumaşı burgu şeklinde sıkıca, kauçuk lastiklerle üçgen kesitler halinde bağlayın. Çember etkisi için küçük parçaları yukarı doğru çekip etrafını kauçuk bant ile sarın. Yada kumaşı büzüştürün ve soyut bir desen olması için batlar rastgele bağlayın. Birkaç eki yaprakla desen oluşturmaya çalışın. Ya da başka şeyler deneyin ve sonra ne sonuç alacağınızı merakla bekleyin.

Boya zamanı

Eldivenleri takın ve boya şişelerini alın. Farklı kauçuk bant bölgelerinde farklı renkler kullanmayı ya da renk karışımları uygulamayı deneyebilirsiniz. Ama dikkat edin, çok fazla renk karıştırmak çamursu bir hava verebilir. Giysinin her yerinde bu işlemi tekrarlayın.

Son dokunuş

Eserinizi bir plastik torba koyun ve talimatta belirtilen süre kadar boyanın işlemesi için bekleyin. Sonra sabitleyici kullanıyorsanız onu uygulayın. Ardından kauçuk bantları çıkarın, giysiyi açın ve işte! Artık resmen bir tasarımcısınız!

Her bir batik parçasını tamamen durulayın ve fazla boyayı yıkamak ve boyanın diğer çamaşırları boyamasını önlemek için en az bir kez makinede tek olarak yıkayın.

Emirates Woman