BAE hisse senetlerinin kazancı Ramazan ayında 10 milyar dolar oldu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) finans piyasaları, Ramazan ayı döneminde büyük bir etkinliğe tanık oldu ve Abu Dabi Borsası’nda bir piyasa yapıcısı kurmak için bir milyar dirhem (27 milyar dolar) tahsis etmek de dahil olmak üzere hükümet tarafından başlatılan ekonomik ve mali teşvik paketinin desteğiyle, tüm ticaret faaliyetlerinin göstergeleri iyi kazançlar elde etmeyi başardı.

Ramazan ayının son gününde (20 oturum) finansal piyasalardaki işlemlerin takibi, işlem gören şirketlerin hisse senetlerinin piyasa değerinde 36,5 milyar dirhem (10 milyar dolar) ile bir artış olduğunu gösterdi.

BAE finansal piyasaları, ülkedeki ekonomik ve finansal sektörleri desteklemeyi amaçlayan federal ve yerel düzeylerde teşvik girişimleri ve programları ile Ramazan ayına girmeden önce anlaşmalarına başlamıştı.

Son dönemde başarılı olan teşvik programları ve girişimlerdeki yoğun tandem, Abu Dabi ve Dubai borsalarına ve orta ve uzun vadede hükümetin finansal sürdürülebilirlik ve ekonomik istikrar hedeflerini korumaya yönelik yatırımcılara destek gönderilmesine katkıda bulundu.

Sonuçlar, Ramazan ticareti sırasında tüm beklentileri aşan büyüme elde ettikleri için, Abu Dabi ve Dubai finans piyasaları endekslerine de yansıdı.

Aylık işlemler hareketinin ayrıntılarına göre, Ramazan ayı boyunca Abu Dabi Borsası genel endeksinin bir önceki ayda 3 bin 860’a göre yüzde 6,5 artışla 4 bin 113 puana yükseldiğini gösterdi.

Dubai Finans Piyasası’nda, genel endeks Ramazan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 büyüyerek bin 939 puan seviyesine yükseldi.

Ramazan ticaretini karakterize eden en önemli olumlu unsurlardan biri, finansal piyasalarda yapılan işlemlerin değeri, Dubai Finansal Pazarında 4,8 milyar dirhem ve Abu Dabi Borsası’na yaklaşık 2,5 milyar dirhem (680 bin dolar) tarafından dağıtılan 7,3 milyar dirhem (2 milyar dolar) oldu.

Ramazan ayında iyi kazançlar elde eden paylaşımlar listesi, 1,76 dirhemden (0,47 dolar) sonra aylık bazda yaklaşık yüzde 8 oranında artan Aldar Gayrimenkul Şirketi’nin payını, Abu Dabi Dağıtım için Ulusal Petrol’ün payını 2,80 dirhem (0,76 dolar) ve Abu Dabi Enerji hisselerini 68 dosyaya çıkardı.

Dubai Finans Piyasası’nda Emirates NBD, Ramazan ayı boyunca en karlı stoklardan biri oldu ve 9 dirhem (2,45 dolar) seviyesine yükseldi.

WAM