Suudi Arabistan’da ticaret, inşaat ve sanayi sektörlerinde yeni koronavirüs önlemleri

Suudi Arabistan’da Enerji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı ve Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığı’ndan oluşan komite tarafından hazırlanan ticaret, inşaat ve sanayi sektörleri ile ilgili yeni ihtiyati tedbirler İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan resmi bir kaynağa göre yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek için halen yürürlükte olan ihtiyati ve önleyici tedbirleri gözden geçirmek ve sürekli güncellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı başkanlığında oluşturulan komite yeni kararlar aldı.

Küçük dükkanlar ve alışveriş merkezleri de dahil olmak üzere toptan ve perakende ticaret sektörüne yönelik prosedür ve önlemler müşteri, çalışanlar, malzemeler, mağaza ve depo, izleme ve raporlama ile yönetmeliklerin farkındalığı ve uygulanması şeklinde altı bölüme ayrıldı.

İnşaat sektörü için alınacak ihtiyati ve önleyici tedbirler ise işçi lojmanları, site, asansörler, merdivenler,  yönetmeliklerin takibi, raporlanması ve uygulanmasını içeriyor.

Sanayi sektöründe de, tesis, depo, çalışanlar, lojistik hizmetleri ve yönetmeliklerin takibi, raporlanması ve uygulanması şeklinde beş bölümden oluşuyor.

Şarkul Avsat