Kahire’nin kedi ve köpeklerinden mesaj var: Bizi terk etmeyin, biz koronavirüs yaymıyoruz

Kahire’de bir veteriner kliniğinin kedi ve köpeklerinin önemli bir mesajı var: Bizi terk etmeyin. Biz koronavirüs yaymıyoruz.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Animalia Klinikte veteriner olan Corolos Majdi “Bu kampanyaya, çok sayıda insanın kedi ve köpeklerini kliniğimizin önüne bıraktığını fark ettikten sonra başladık” ifadelerini kullandı.

Evde bakılan evcil hayvanların herhangi bir hastalığı yayma olasılığı oldukça düşük. Ancak sokağa bırakılan köpek veya kediler tehlikeli olabilir.

Klinikteki hekimler, evcil hayvanları mesajı yaymasını sağladılar. Köpek ve kedileri, kendilerini güvenli olduklarını açıkladıkları yazılarla fotoğraflarını çektiler.  Çekilen fotoğraflar, sosyal medya sayfalarında yayınlandı.

Bir beyaz Fransız Kaniş cinsi köpek Loola “Ben koronavirüs bulaştırmıyorum. Lütfen benden korkmayın” mesajıyla kampanyada yer alıyor.

Pooseey adında 3 yaşında uzun saçlı bir kedi ve Snowy adında beyaz griffon cinsi köpek de hayvan severlere “Seni seviyorum. Lütfen beni sokağa atma” mesajıyla kampanyada yer aldı.

Snowy’nin sahibi Julia Joseph “Lütfen endişelenmeyin, köpekler koronavirüs yaymıyor. Bu hayvanları Allah yarattı. Bu yüzden onlara bakabiliriz” diye konuştu.

Arab News