Veliaht Prens ve Putin küresel petrol piyasasının istikrarı konusunda görüştü

Suudi Arabistan Haber Ajansı’nın haberine göre, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından telefonla arandı.

Görüşme sırasında her iki lider de küresel petrol pazarındaki istikrar için çabalarını koordine etme konusunda mutabık kalmayı kabul etti. Rusya cumhurbaşkanı görüşmede, geçen ay dönüm noktası OPEC + anlaşması için Suudi Krallığı’nın kilit rolü ve çabalarından övgüyle bahsetti. Görüşmede ayrıca karşılıklı meseleler ve ikili ilişkileri geliştirme konuları ele alındı.

Rusya devlet başkanının makamına ait resmi Twitter hesabından, ‘’Başkan Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile OPEC + formatında anlaşmalara yönelik ortak çabalar hakkında telefonla görüştü’’ açıklaması yapıldı.

Ayrıca Kremlin tarafından yapılan basın açıklamasında da, ‘’Taraflar, küresel enerji piyasasındaki gelişmeler hakkında görüşmelerine devam ettiler. Her iki taraf da Nisan ayında petrol üretimini azaltmaya yönelik OPEC + anlaşmalarına ulaşmak için ortak çabaların önemine dikkat çekmiştir. İki lider, enerji bakanlıkları arasında bu konuda yakın koordinasyonu sürdürmeyi kabul etmiştir’’ ifadelerine yer verildi.

İki lider arasındaki yapılan telefon görüşmesi, çevrimiçi bir petrol konferansından iki hafta önce gerçekleşmiş oldu.

Saudi Gazette