ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt’le 425 milyon dolarlık Patriot anlaşmasını onayladı

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın Patriot füze desteği için 425 milyon dolara kadar olası bir anlaşmayı onayladığını duyurdu.

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’na göre Kuveyt hükümeti, Patriot füze programı için C-3 Saha Gözetim Programı hizmetleri, depolama, gözetim, stok, güvenlik ve ülkeye özgü Patriot PAC-3 Füze Destek Merkezi desteği de dahil olmak üzere program sürdürme ve teknik konularında yardım istedi.

Talep ayrıca ulaşım, organizasyon ekipmanı, yedek parça ve onarım parçaları, destek ekipmanı, araçlar ve test ekipmanı, teknik veriler ve yayınlar, personel eğitim ve öğretim ekipmanı, bakım hizmetleri, ABD hükümeti ve yüklenici mühendisliği ile lojistik ve program desteğinin diğer ilgili unsurlarını da içeriyor.

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ‘’Önerilen satış, Ortadoğu’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir güç olan NATO Dışı Büyük Bir Müttefik’in güvenliğini artırmaya yardımcı olarak ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenliğini destekleyecektir’’ ifadelerine yer verildi.

Potansiyel satışla ilgili ana yükleniciler Raytheon, Lockheed Martin, LEIDOS, Inc. ve KBR’dir.

Ağustos 2019’da Raytheon, ilgili ekipman ve lojistik desteğine ek olarak, Kuveyt’in Patriot füze sistemi üzerindeki çalışmaları için teknik yardım, planlama, eğitim, bakım ve Kuveyt’e destek dahil olmak üzere 10.8 milyon dolarlık bir sözleşme değişikliği kazandı.

UPI