Suudi Arabistan ev sahipliğinde ilk sanat bienali düzenlenecek

Suudi Arabistan Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan, Diriye Bienali Çağdaş Sanat Vakfının kurulacağını duyurdu.

Bienal, 2021’de yapılacak olan çağdaş sanat sergisi ve 2022’de düzenlenecek olan İslami sanat sergisi temalarına yoğunlaşacak.

Suudi Arabistan Kültür Bakanı, Diriye Bienali Vakfı’nın başkanı olarak belirlenirken Aya Habib al Bakri CEO olarak seçildi.

SUUDİ ARABİSTAN’I SANATIN MERKEZİ YAPMA HEDEFİ

Vakıf, bienal organize ederek, Suudi Arabistan’da çağdaş sanat platformları oluşturup, Kültür Bakanlığınca belirlenen, Suudi Arabistan’ı sanat ve kültür için bölgesel ve uluslararası bir merkez haline getirmeyi amaçlayan hedeflere ulaşmayı planlıyor.

Vakıf, bienalin çağdaş ve İslami sanat sergilerini çeşitlendirmek ve Suudi sanatçılara daha fazla alan yaratarak eserlerini sergilemeleri ve diğer uluslararası sanatçılarla etkileşime geçebilmeleri için fırsatlar yaratacak.

Bienal, uluslararası izleyicilerin Suudi Arabistan sanat ve kültürel alandaki çalışmalarını geliştirmek ve bu alanların çeşitlenmesini sağlayan bir platform. Bienal aynı zamanda, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 reform planı kapsamında Kültür Bakanlığının hedefleri arasında yer alıyor.

Arab News