Almanya’da Müslümanlara yönelik saldırı planı engellendi

Almanya’da internet üzerinden anonim bir sohbet odasında Müslümanlara yönelik saldırı planını açıkladığı belirtilen bir kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Almanya’nın kuzeyindeki Hildesheim kentinde Müslümanlara yönelik saldırı planlarını açıkladığı belirtilen 21 yaşındaki bir adam tutuklandı.

Terörle Mücadele Ofisi tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin evinde yapılan aramalarda planını gerçekleştirmek için satın alınmış silahlar bulundu.

Şüphelinin, 2019 yılı Mart ayında Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde gerçekleştirilen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırılarına benzer bir saldırı düzenlemek istediği öne sürüldü.

Almanya’da geçtiğimiz yıl Haziran ayında göçmenlerin hakkını savunan Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke evinde ölü bulunmuştu. Lübcke’nin ölümünden bir Neo Nazi sorumlu tutulmuştu.

Geçtiğimiz Şubat ayında Frankfurt yakınlarındaki Hanau’da iki ayrı nargile kafeye düzenlenen saldırıda dokuz kişi yaşamını yitirmişti. Ekim ayında ise Leipzig yakınlarındaki Halle’de bir sinagoga yönelik düzenlenen saldırıda iki kişi öldürülmüştü.

Şarkul Avsat