Rusya, ABD ile Suriye konusunda kapsamlı bir diyaloğa hazır

Moskova tarafından yapılan açıklamada, Suriye’deki durum konusunda Washington’la kapsamlı bir diyalog için Kremlin’in hazır olduğu duyuruldu.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, New York’taki Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen bir toplantıda video konferans yoluyla yaptığı açıklamada, Moskova’nın iki taraf arasındaki ciddi olayları veya anlaşmazlıkları önlemeye yönelik anlaşmaları iyileştirmek için acil kapsamlı diyaloglar yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ryabkov, ülkesinin Suriye’deki durumla ilgili tüm dosyalarda Washington’la diyalog yolunu açmaya çalıştığını belirterek, “Bu alanda Suriye’de edindiğimiz deneyime dayalı olarak, ciddi askeri olayların önlenmesine yönelik anlaşmaları iyileştirmek için ABD ile çalışmak Moskova’nın öncelikleri arasında” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile Libya ve İdlib’deki gelişmeler hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Diğer taraftan, Süveyda kentinde dün, muhaliflerle Suriye rejimini destekleyen göstericiler sokaklara döküldü. Bir önceki gün katıldığı gösteride tutuklanan “Raid el-Hatib de dahil olmak üzere fikirlerinden dolayı tutuklananların serbest bırakılmasını talep eden muhalif göstericilere kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ateş açıldı.

Şarkul Avsat