Siyahi bir vatandaşın öldürüldüğü Atlanta’da Emniyet Müdürü istifa etti

ABD’nin Georgia eyaletindeki Atlanta şehrinde Rayshard Brooks adlı siyahi vatandaşın geçtiğimiz Cuma günü polisler tarafından vurularak öldürülmesinin ardından patlak veren gösteriler sürerken, Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, Atlanta Emniyet Müdürü Erika Shields’in istifa ettiğini açıkladı.

Atlanta Belediye Başkanı, bugün düzenlediği basın toplantısında Brooks’un (27) öldürülmesinin ardından Emniyet Müdürü Erika Shields’in istifa ettiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini bildirdi.

Ölümcül güç kullanımına katılmadığını ifade eden Belediye Başkanı, Brooks’u öldüren polis memurunun görevden alındığını da belirtti.

Yetkililer, olaya karışan iki polis memurun isimlerini henüz açıklamadı.

Georgia Soruşturma Bürosu, olaya ilişkin soruşturma açılırken, Atlanta Emniyet Müdürlüğü, Brooks’un alkol testini geçemediğini ve bunun üzerine kendisini gözaltına almak isteyen polislere direndiğini iddia etti.

Georgia Soruşturma Bürosu Direktörü Vic Reynolds, olayın yaşandığı restoranın etrafındaki kamera kayıtlarına göre Brooks’un polislere ait elektro şok cihazını alarak kaçtığını, bir süre sonra kendisine yetişen polise elektro şok cihazını doğrulttuğunu ve bu esnada polisin kendisini korumak için Brooks’u vurduğunu söyledi.

Şarkul Avsat