Arap Koalisyonu, Sokotra’daki taraflara çatışmayı durdurma çağrısı yaptı

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Sokotra Adası’ndaki tüm taraflara çatışmaların durdurulması, sivillerin ve koalisyon güçlerinin hayatının tehlikeye atılmaması ve adanın güvenliğini ve istikrarını korumanın gerekli olduğuna dair açık bir mesaj gönderdi.

Yemen’in Sokotra adasında ağır silahlar bulundu.

Şarku’l Avsat tarafından elde edilen bilgilere göre, Sokotra Adası, Yemen’deki taraflar arasında hafif ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalara tanıklık etti. Arap Koalisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Yemen vatandaşlarının hayatlarını tehlikeye atan ve adanın doğal yaşamını bozarak güvenliğini ve istikrarını tehdit eden bilinmeyen taraftan ateş açıldı” denildi.

Yemen’in Sokotra adasında ağır silahlar bulundu.

Çatışmalar, adadaki güvenlik ve istikrarı korumaya ve kalkınma projelerine katkıda bulunmaya çalışan Koalisyon güçlerinin hayatını da tehdit ediyor.

Kaynaklar, adada meşru hükümete karşı Husi milislerinin darbesinden önce var olan tanklar ve ağır toplar da dahil olmak üzere büyük miktarda silah bulunduğunu doğrulayarak, taraflar arasındaki çatışmanın “ganimet elde etme” amacıyla olabileceğine dikkati çekti.

Şarkul Avsat