Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali

Suudi Arabistan’da 4 bin 757 yeni koronavirüs vakası kaydedildi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 4 bin 757 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 145 bin 991’e yükseldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, düzenlediği günlük basın toplantısında, yeni vakaların bin 442’sinin Riyad, 300’ünün Cidde, 399’unun Mekke, 179’unun ed-Dammam’dan geri kalanının ise farklı bölgelerden olduğunu kaydetti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2 bin 532 kişinin iyileşmesiyle ülkedeki virüsten kurtulanların toplam sayısının 93 bin 915’e ulaştığı aktarıldı.

Dr. Abdulali, son 24 saatte 48 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü, vakaların her hangi bir bölgede artış göstermesinin çeşitli faktörlere bağlı oluştuğuna dikkati çekti.

Yeni normale geçmenin pandeminin bittiği anlamına gelmediğini söyleyen Sözcü, virüs için bilinen bir tedavinin olmadığını bu sebeple dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık Sözcüsü, zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini ifade ederek, evden çıkılması halinde maske takılması ve sosyal mesafenin gözetilmesine dikkati çekti.

Şarkul Avsat