Suudi Arabistan, Mısır’ın güvenliğinin, kendi güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı

Suudi Arabistan hükümeti, Mısır’ın kendi batı sınırlarını koruma hakkını destekliyor.

Suudi Arabistan hükümeti yaptığı açıklamada Mısır’ın güvenliğinin, kendi güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, Mısır’ın kendi batı sınırlarını terörizmden koruma hakkına sahip olduğunu belirtti

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, hükümetin, Libya krizi, ateşkes sağlanması ve akan kanın durması için siyasi bir çözüm arayan ve Libya’daki ulusal çıkarların gerektirdiği gibi Libya’nın toprak bütünlüğünü korumaya çalışan Libya konulu 6 Haziran tarihli “Kahire Bildirgesi” girişimine destek verdiğini belirtti. Aynı zamanda Bakanlık, Mısır’ın güvenliğinin Suudi Arabistan ve tüm Arap ulusunun güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Bakanlık, Suudi Arabistan’ın, Mısır’ın kendi sınırlarını ve halkını radikal çatışmalara, terörist militanlara ve bölgedeki destekçilerine karşı savunma hakkını desteklediğini sözlerine ekledi. Buna ek olarak Bakanlık, Krallığın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından başlatılan girişimi desteklediğini ve Mısır’ın batı sınırını terörizmden korumak için buna hakkı olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan uluslararası topluma, “Sorumluluklarını üstlenmeye ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Libya topraklarının güvenliğinden emin olan, kuruluşları yenileyen, terörizmi ve radikal militanların kökünü kurutan ve bölgedeki çatışmaları artıran dış müdahalelere son veren kapsamlı bir çözüme ulaşma çağrılarına ve girişimlerine yanıt vermeleri” çağrısında bulundu.

Şarkul Avsat