Yenbu’daki sağlık çalışanları Kovid-19’u yenen 2 yaşındaki Hasan’ı tebrik ediyor.

82 yaşındaki Suudi kadın ve 2 yaşındaki torunu Kovid-19’u yendi

82 yaşındaki Suudi Arabistanlı bir kadın ve iki yaşındaki torunu, enfekte oldukları Kovid-19 hastalığını yenerek, ülkenin batısında bulunan liman kenti Yenbu’daki bir hastaneden taburcu oldular.

82 yaşındaki kadının torunlarından biri olan Mazen al Hamad, Rotana Khalijia TV’ye verdiği demeçte, büyük annesinin mayıs ayının sonuna denk gelen ve ülkede koronavirüs tedbirlerinin hafifletildiği Ramazan Bayramı’nda yapılan aile ziyaretleri sırasında Kovid-19’a enfekte olduğunu belirtti.

EN GENÇ KORONAVİRÜS HASTASI

Mazen, aralarında 2 yaşındaki Hasan’ın da olduğu dört torunun daha Kovid-19’a enfekte olduğunu da sözlerine ekledi. 2 yaşındaki Hasan’ın, Kovid-19’a enfekte olan en genç yaştaki kişi olduğu belirtildi.

Mazen, büyükannesinin hastalandığında çocuklarını ve torunlarını korumak için karantinaya girme konusunda ısrar ettiğini ve ailesinde hastalığa enfekte olanların hepsinin iyileştiğini de söyledi.

Yenbu Kraliyet Komisyonu Sağlık Hizmetleri, bu hafta Kovid-19’unu yenen 82 yaşındaki kadını ve torununu ödüllendirdi.

Suudi Arabistan şimdiye kadar 150 bin 292 doğrulanmış koronavirüs vakası duyurdu. Bu vakalardan bin 184 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Suudi Arabistanlı yetkililer, insanları kamusal alanlarda maske takmak ve sosyal mesafeye dikkat etmenin de dahil olduğu koronavirüsle mücadele tedbirlerine uymaları konusunda uyarıyor.

Gulf News