Cezayir Cumhurbaşkanı: Koronavirüs bitene kadar sınırlarımız kapalı kalacak

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bitene kadar ülke sınırlarının tamamen kapalı kalacağını belirtti.

Cezayir resmi haber ajansı APS’ye göre Tebbun, dün başkanlık yaptığı kabine toplantısı sırasında ‘Allah kendilerini bu sıkıntıdan kurtarana kadar kara, deniz ve hava sınırlarının kapalı tutulması’ talimatı verdi.

Salgın nedeniyle 19 Mart’tan bu yana sınırlarını kapatan Cezayir, 1 Temmuz itibariyle vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne (AB) girmesine izin verilecek ülkelerin arasında yer alıyor.

Tebbun, ‘salgının sadece siyasi amaçlar için üretilmiş bir efsane olduğu’ konusunda başkalarını kandırmak isteyen bazı vatandaşların davranışlarını kınayarak, salgına karşı alınan önlemleri ihlal edenleri daha sert bir şekilde cezalandırma talimatı verdi.

Ülkede 24 Mayıs’ta maske zorunlu hale getirildi ve bunu ihlal edenler para cezasına maruz kaldı.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Başbakan Abdulaziz Cerad’a ‘salgın zincirini kırma ve yeni vaka odaklarını kontrol altına alma’ çağrısında da bulundu.

Cezayir’de, özellikle doğudaki Setif ve güneydoğudaki bazı bölgelerde koronavirüse karşı alınan önlemlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanmaya başlandı.

İlk vakası 25 Şubat’ta tespit edilen ülkede, 305’i 24 saat içinde olmak üzere 13 bin 273 vaka ve 897 can kaybı kaydedildi.

Şarkul Avsat