Rusya’da Nisan ayından bu yana günlük bazda en düşük vaka sayısı kaydedildi

Rusya’da 6 bin 719 yeni koronavirüs vakası ile  24 Nisan’dan bu yana en düşük günlük vaka sayısını kaydedildi.  Yeni vakalar ile ülkedeki toplam koronavirüs sayısı 641 bin 156 oldu.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi’nden yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde 93 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölü sayısı 9 bin 166 olduğu bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, vatandaşların hayatı ve sağlığını korumanın Rus yetkililer için büyük bir öncelik olduğunu söyledi. TASS haber ajansının Putin’in televizyon röportajından yayınladığı haberinde, “Vatandaşların hayatı ve sağlığı her ülkenin önceliğidir. Bölgesel ve demografik sorunlarımıza rağmen, bu büyük sorun mutlak önceliğimiz” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Rusya Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko, ülkesinin ikinci bir koronavirüs dalgası riskine hazır olduğunu belirtti.

Bakan ‘Küresel Hedef: Gelecek için Birleşin’ zirvesinden önce yaptığı açıklamada, “Rusya salgının ilk günlerinden itibaren Avrupa, ABD, Asya,  Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), Avrasya Ekonomik Birliği  (AEB) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluşlara yardım sağlıyor. Salgının ikinci dalgasının riskleri ışığında, Rusya küresel pazara tedavi dahil olmak üzere virüse karşı doğrudan eylem araçları sağlamaya hazırdır” şeklinde konuştu.

Rusya’nın uluslararası ve kamu kuruluşlarıyla diyaloğa hazır olduğunu söyleyen Murashko, tıbbi ürünlerin araştırılması ve imalatının koordinasyonu için çağrıda bulundu. Rusya koronavirüs hastalığı ve teşhisinin test sistemleri için tedavi geliştiriyor. Rus Bakan bu gibi girişimlerin olası salgın senaryosunu önlediğini aktardı.

Şarkul Avsat