Joe Biden

Joe Biden, Trump’ın aksine seçim mitingleri yapmayacak

ABD’de başkanlık için yarışan Demokrat başkan adayı Joe Biden, yeniden seçim kampanyası kapsamında büyük mitingler düzenleyen rakibi ABD Başkanı Donald Trump’ın aksine Kovid-19 salgını nedeniyle seçim mitingleri yapmayacağını açıkladı.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Biden, salgın durumu ve yayılmasını önleme konusunu tartışmak üzere Delaware’de basın mensuplarıyla düzenlediği soru-cevap oturumu sırasında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu benim için modern tarihin en sıra dışı seçim kampanyası. Sadece kendim için değil ülke için doktorların tavsiyelerini dinleyeceğim ve seçim mitingleri yapmayacağım.”

Trump, 20 Haziran’da Oklahoma eyaletinde ilk mitingini düzenledikten sonra miting sırasında koronavirüse yakalananlar olduğu için yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Biden, gazetecilere yaptığı açıklamada hiçbir belirti göstermediği için henüz bir koronavirüs muayenesi olmadığını belirterek “başkasını etkilemek istemediğini” söyledi. Ancak, özellikle son zamanlardaki toplantılarda çok fazla kişiyle görüştüğü için “yakında” bir koronavirüs testi  yaptıracağına dikkat çekti.

Trump ve kampanya ekibi, salgın nedeniyle mart ayının ortasında seçim kampanyaları düzenlemeyi aniden durduran Biden’la doğrudan mitingler düzenlemeden Wilmington’daki evinde kaldığı için alay etti. Trump’ın ekibi, Biden’ın zihinsel yeteneklerinden kuşkulandıklarını belirterek doğrudan herhangi bir çatışmadan kaçınmak için bir televizyon stüdyosu kurarak yeraltında “saklandığını” söyledi.

Biden buna karşılık salı günü yaptığı açıklamada, “Sadece beni izleyin. Zihinsel yeteneklerimi, adaylığımla karşı koyduğum adamın zihinsel yetenekleriyle karşılaştırmak için sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Aynı zamanda, Trump’a karşı sonbaharda düzenlenmesi  planlanan üç tartışmaya katılmaya kesin karar verdiğini belirterek “Bunu dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat