Umman, turizm bölgesi Zufar’daki karantinayı uzattı

Umman, yaz sıcağından bunalan ve serin bir yere tatile giden Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) turistleri arasında popüler olan bir bölge olan Zufar’ın güneyindeki karantinayı uzattı.

Zufar bölgesinde daha önce ilan edilen karantina 3 Temmuz’da sona eriyordu ancak Kovid-19 Yüksek Komitesi, çarşamba günü yaptığı açıklamada karantinanın iki hafta daha, 17 Temmuz’a kadar uzatıldığın duyurdu.

HASTA SAYISI 40 BİNİ GEÇTİ

Komite açıklamasında “Komite, özellikle vatandaşlar arasında artan yeni enfeksiyon vakalarını, Kovid-19’un epidemiyolojik göstergelerine, yoğun bakım vakalarında kayda değer bir artış yaşanmasını ve yüksek ölüm oranını büyük bir endişeyle takip etti” ifadelerine yer verdi.

Umman’da Kovid-19 enfeksiyon vakaları 40 bini geçti.

Aynı zamanda Umman’da Mesire Adasındaki karantinada uzatıldı.

Turizm uzmanları, Mesire ve Zufar’ın ülkenin en önemli turizm alanları olduğunu ve iki yerde uzatılan karantinaların otelleri ve tur şirketlerini olumsuz etkilemeye devam edeceğini ifade etti.

Umman turizm analisti Yakup Mirza, “Yılın bu dönemlerinde, buraların daha serin olması nedeniyle Zufar ve Mesire, normalde 150 bin ile 200 bin arası yerli turist çekiyordu. Bu iki bölgedeki tur şirketleri ve oteller kendilerini ayakta tutabilmek için çok fazla gelir kaybedecek” dedi.

Umman sağlık bakanlığı çarşamba günü, bir önceki günden 114 artış gösteren, bin 124 yeni doğrulanmış vaka bildirdi. Yeni açıklanan vakalarla Umman’daki toplam vaka sayısı 41 bin 194’e yükseldi.

Bakanlık, çarşamba günü 9 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ve ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden toplam kişi sayısının da 185’e yükseldiğini açıkladı.

Umman’da geçtiğimiz 24 saatte 3 bin 533 test yapıldı. Umman’da koronavirüsüne enfekte olup iyileşen kişi sayısı da 24 bin 162 olarak açıklandı.

Sağlık bakanlığı yaptığı açıklamada toplam vakalardan 426’sının hastanede tedavi edildiğini ve bunlardan 120’sinin yoğun bakımda olduğunu belirtti.

The National